Taşeron ve belediye işçilerine kadro gelecek mi?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile ilgili 12 maddelik taslak metin 12 Ocak 2023 tarihinde Meclis gündemine geldi.

Taşeron ve belediye işçilerine kadro gelecek mi?
Yayınlama: 19.01.2023
Düzenleme: 19.01.2023
A+
A-

Düzenlemenin yasalaşması halinde 4B’li çalışanlar 4A’ya geçecek. 600 bine yakın sözleşmeli personel sözleşmeliye kadro ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, diğer yandan da taşerona ve belediye işçilerine kadro gelip gelmeyeceği araştırılıyor. Peki, 2023 Taşeron ve belediye işçilerine kadro gelecek mi? İşte, belediye şirket işçilerine kadro son dakika…

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi Meclis gündemine taşındı. Sözleşmeliye kadro gelmesi durumunda; 4B’den 4A’ya geçiş olacak ve 3+1 modeline göre kadroya geçecek sözleşmeliler kademe, tayin ve izin hakkı elde edecek. Öte yandan belediye şirketlerinde çalışan işçiler de devlet memuru statüsüne geçip geçemeyeceklerini sorguluyor. Peki, 2023 taşeron ve belediye işçilerine kadro gelecek mi? İşte son gelişmeler…

BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO SON DURUM

Kadro kapsamı dışında olanlar; sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli sağlık yöneticisi, sözleşmeli Meclis danışmanı ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarından oluşuyor.

TAŞERON VE BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise taşeron işçiye kadro konusu ile ilgili şunları söylemişti:

“Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi.

O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor.”

Belediye şirket işçilerine kadro gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

TGRT Haber

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.