Narın kabuklarını sakın atmayın! Faydalarını bir bilseniz…

Genelde meyvelerin için yedikten sonra kabukların çöpe atıyoruz. Domates ve çilekten sonra doğada bulunan en güçlü antioksidan olan nar, enfeksiyonu önler. İşte bilmediğiniz narın önemli faydaları…

Narın kabuklarını sakın atmayın! Faydalarını bir bilseniz…
Yayınlama: 05.01.2023
A+
A-

Ayrıca sinir hücrelerini yenileyerek hafızayı güçlendirir ve konsantrasyonu artırır. Uzmanlar özellikle suyunun güçlü bir doğal ilaç olduğunu vurguluyor. Peki Narın faydaları nelerdir? Nar suyu ne işe yarar? Detaylar haberimizde…

Tanelerden oluşan narın besin değerlerinin yüksek olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. B vitaminlerinin hemen hemen hepsinin bulunduğu bu şifa deposu aynı zamanda iyi bir antioksidandır. Uzun süre tok tutan ve zayıflamaya yardımcı olan lif bakımından da zengin olan bu meyvenin 1 su bardağı kadarı yaklaşık 7 gram life denk gelir.

2012 yılında yapılan bir araştırmadan obezite riskini azaltan meyveler arasında ilk sırada yerini alan narın içerdiği antioksidan ve polifenollerin vücuttaki fazla yağları yaktığı ortaya çıkmıştır. Günlük kalori oranını dengede tutan nar, şişmanlıkla savaşırken aynı zamanda vücudun enerjisini de yükselttiği gözlemlenmiştir.

Alternatif tıpta doğal antioksidan olarak kullanılan nar, ülkemizde Osmanlı Saray mutfaklarında et yemeklerini harmanlamada ayrıca Sultanların cilt bakımında sıklıkla kullanılırdı. Özellikle suyu çıkartılarak tüketilen narın kabukları ve içeriğindeki zarda kaynatılıp içerisinde zeytin yağı konulup ezilir. Bu karışım krem kıvamına getirilerek egzamalı ve kuru ciltlerde doğal ilaç olarak sürülebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.