Hüseyin Çelik’ten Destek Açıklaması

Eski Bakan ve AK Parti Van- Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Çelik, II. Mahmut’un yaptırdığı Rami Kışlası hakkında bir paylaşımda bulundu.

Hüseyin Çelik’ten Destek Açıklaması
Yayınlama: 16.01.2023
A+
A-

KÜTÜPHANE OLSUN

Hüseyin Çelik’ten, Rami Kışlası’nın kütüphaneye dönüştürülmesine destek Eski Bakan ve AK Parti Van- Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Çelik, II. Mahmut’un yaptırdığı Rami Kışlası’nın kütüphaneye dönüştürülmesine destek verdi.

Hüseyin Çelik'ten Destek Açıklaması

40 DİLDE 20 BİN ESER

İstanbul Eyüpsultan’da bulunan 250 yıllık Rami Kışlası artık kütüphane olarak hizmet verecek. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da sayılı kütüphaneleri arasında yer alacak olan Rami Kışlası Kütüphanesinde yazma eserler ile Fatih Sultan Mehmet’in şahsi kitaplığında bulunan eserlerin de aralarında bulunduğu 40 dilde 20 bin eser yer alıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve İstanbul’un simge olan tarihi 250 yılı aşkın Rami Kışlası, kütüphane oldu.

Hüseyin Çelik'ten Destek Açıklaması

HAYIRLI OLSUN

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Milli Eğitim Bakanlarından, 21, 22 ve 23. Dönem Van, 24. Dönem Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Çelik, “II. Mahmut’un yaptırdığı Rami Kışlası, bir harabeydi. Muazzam bir kütüphaneye dönüştürülen ve şu saatlerde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılan kışlanın hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kılıç için yapıldı ama şimdi kaleme hizmet edecek” dedi.

TÜRKİYE DE EN BÜYÜĞÜ OLACAK

2014 yılında restorasyonuna başlanan Eyüpsultan’daki Rami Kışlası’ndaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Rami Kütüphanesi olarak yeniden hayat bulan, tarihi 250 yılı aşkın kışla, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise sayılı kütüphanelerinden biri olacak. 220 dönümlük alan içinde, 36 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Rami Kütüphanesi, 51 bin metrekarelik peyzaj alanıyla Avrupa’nın en büyük kapalı peyzaj alanına sahip kütüphanesi olma özelliği taşıyor.

Van Bölge Gazetesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.