HDP Cumhurbaşkanlığı kararını verdi!

SON DAKİKA GELİŞMESİ: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Kars Kongresi’nde seçime ilişkin kararlarını açıkladı.

HDP Cumhurbaşkanlığı kararını verdi!
Yayınlama: 07.01.2023
A+
A-

YENİ GELİŞME: 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine geri sayım başladı. Partisinin Kars Kongresi’nde seçime ilişkin kararlarını açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçime kendi adaylarıyla gireceklerini söyledi.

Buldan, HDP’nin seçime kendi adayı ile gireceğini belirten Buldan, “Biz halkların demokratik partisi olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız.” dedi.

“BULDAN: KENDİ ADAYIMIZ İLE SEÇİME GİRECEĞİZ”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şu ifadeleri kullandı:

Biz halkların demokratik partisi olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. Yani HDP kendi adayınız çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek.

HDP’NİN MİLLET İTTİFAKI İLE BİR ORTAKLIĞI YOKTUR

“Bizim ne Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok.” diyen Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

Ancak ilkesel yaklaşımlarımız elbette ki var. Bu ilkesel yaklaşımlarımızı zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, zamanı geldiğinde müzakere edebiliriz, zamanı geldiğinde diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere gitmektir.”

Süperhaber

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.