Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Vanlı çocuklardan Gazze Mesajı

Van'da, Gazze'de yaşanan derinleşen insani krize dikkat çekmek ve Filistin halkıyla dayanışma göstermek amacıyla anlamlı bir yürüyüş düzenlendi.

Güncel 23.05.2025 20:24 Güncelleme: 09.10.2026 11:55 Super Admin 464 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Vanlı çocuklardan Gazze Mesajı
Paylaş:
N

Binler Gazze İçin Yürüdü: Beşyol Meydanı’nda Toplanma

Etkinlik kapsamında, Beşyol Meydanı‘nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde dalgalanan Filistin bayrakları ve “Kahrolsun İsrail,” “Filistin Halkı Yalnız Değildir” gibi sloganların yazılı olduğu dövizlerle adeta bir insan seli oluşturdu. Katılımcılar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederek uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

Van’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi

Van’da Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek amacıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Filistine Destek Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte Beşyol Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Filistin bayrakları ve çeşitli dövizlerle Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Sık sık “Kahrolsun İsrail” ve “Filistin halkı yalnız değildir” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Van’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi

Etkinlik kapsamında Kent Meydanı’nda bir konuşma yapan Hamas Yöneticisi ve Dünya Alimler Birliği Filistin Birim Başkanı Dr. Mervan Ebu Ras, Gazze’de yaşananların bir insanlık dramı olduğunu belirterek, uluslararası kamuoyunun sessizliğini eleştirdi. Ebu Ras, “Evleri, içinde bulunan sakinleriyle birlikte bombalanıyor.

Van’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi

Bugün bombardımana tutulan bir evde en az 50 kişi, yıkılan enkazın altında kaldı. Kimisi paramparça halde çıkarıldı, kimisi ise kayboldu. Onların tek suçu, Filistin’deki haklarını istemeleriydi. Kassam Tugayları, Aksa Tufanı’nı kimin için başlattı? Tüm Müslümanlar için başlattı. Yıkılmak istenen Mescid-i Aksa’yı korumak için başlattı. Mescid-i Aksa yalnızca Filistinlilerin davası değildir. Sadece Arapların meselesi de değildir. O, bütün Müslümanların meselesidir ve öyle de olmalıdır” dedi.

Yürüyüş programı yapılan duanın ardından son buldu.

Van’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi

https://www.vandahaber.com/sgk-duyurdu-dul-ve-yetim-ayliklarinin-kesilebilir/

Kaynak: İHA

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Van’da el emeği bağlamalar yıllara meydan okuyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Van’da el emeği bağlamalar yıllara meydan okuyor
Büyütülmüş görsel