Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Gazze İçin Binlerce kişi Ayasofya Camii’ne yürüdü

Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla İstanbul'da geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlendi. 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda hayatını kaybedenler için farkındalık hedefleyen etkinlik, Beyazıt Meydanı'nda başladı.

Güncel 10.08.2025 05:38 Güncelleme: 08.10.2026 18:20 Super Admin 424 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Gazze İçin Binlerce kişi Ayasofya Camii’ne yürüdü
Paylaş:
N

İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve ablukasına dikkat çekmek amacıyla Filistin’e Destek Platformu tarafından “Gazze’ye Umut Işığı Ol” sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe İstanbul Valisi Davut Gül, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Akşam namazı sonrası Beyazıt Meydanı’nda bir araya gelen kalabalık, ellerinde Filistin bayrakları ve “Gazze’ye Umut Ol” yazılı pankartlarla Ayasofya Camii’ne kadar yürüdü.

Ayasofya Camii’nde toplanan vatandaşların katıldığı programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılırken Filistin için sloganlar atıldı. Programda konuşan Filistin’e Destek Platformu Başkanı Mehmet Güney, “Bu yürüyüş Gazzeli kardeşlerimize umut olsun. Bu umut mücahitlerin imanını güçlendirsin, Tel Aviv’deki kepazelere de korku olsun. 9 Ağustos bir milat olsun inşallah. İnsanlık tarihi görmediği bir zulmü gördü Gazze’de, Filistin’de. Bugüne kadar sayıları tespit edilen 62 bin şehidimiz toprak altında. Gazze’ye bunu reva gören Siyonist çeteleri asla unutmayacağız ve affetmeyeceğiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise program kapsamında Gazze için dua etti.

Filistin’e destek için yürüyüşe katılan İsmet Sandıkçı, “Oradaki kardeşlerimize, mazlum Filistin halkına, Gazze’ye umut olsun diye direnişte biz de varız, biz de burada sahip çıkıyoruz diye ailecek geldik. Elimizden gelen budur. İnşallah Siyonizm’in, Israil’in sonu gelecek. Bunu en içten dileklerimizle istiyoruz Allah’ın izniyle” dedi.

Savaş Ceyhan isimli vatandaş ise, “Müslümanlar da Müslüman kardeşlerine destek olmalılar. İsrail mallarını almayarak, onları boykot ederek İsrail’i maddi olarak çökertmemiz lazım” şeklinde konuştu.

İHA

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Van Gölü’nde 7/24 Hayati Nöbet
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Van Gölü’nde 7/24 Hayati Nöbet
Büyütülmüş görsel