Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

60 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar!

Asrın felaketinin ardından Malatya'da bazı sektörlerde personel problemi yaşanıyor. Özellikle de inşaat ve mobilya sektöründe aylık 60 bin TL'ye kadar maaş verilmesine rağmen çalışacak işçi bulunamıyor.

Güncel 13.08.2025 05:20 Güncelleme: 07.10.2026 16:36 Super Admin Okuma Süresi: 1 dk
60 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar!
Paylaş:
N

6 Şubat 2023 depremlerinin ardından yapılandırma sürecine giren Malatya’da bazı sektörlerde personel problemi başladı.

Yeşilyurt 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde mobilya üretimi yapan Hasan Boyraz, deprem sonrasında artan inşaat ve tadilat talepleri ile işlerin yoğunlaştığını, siparişlere yetişmekte zorlandıklarını belirtti.

60 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! Bu meslekte durum kritik

60 BİN TL’YE ELEMAN BULAMIYORLAR

Boyraz, durumun sadece Malatya’ya özgü değil, Adana, Kahramanmaraş ve Hatay gibi diğer deprem bölgelerinden de yoğun sipariş aldıklarını, buna karşın usta bulamadıkları için siparişlere yetişmekten güçlük çektiklerini söyledi.

Boyraz, 50-60 bin TL maaşla çalışacak eleman bulamadıklarını belirterek çevre illerden eleman arayışı ile çözüm aradıklarını belirtti.

haber 7

HABER İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI EKLEYEBİLİRSİNİZ?

……………………………….. BAŞKA HABER OKU ……………………………………

Mahkemeden TÜVTÜRK’ün aldığı bu ücret haksız bulundu

Mahkemeden TÜVTÜRK’ün aldığı bu ücret haksız bulundu

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Van’da iki servis minibüsü çarpıştı: 8 yaralı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Van’da iki servis minibüsü çarpıştı: 8 yaralı
Büyütülmüş görsel