EYT’nin ertelenmesine sessiz kalamadı! Akşener’den iktidara olay sözler

AK Parti kaynakları gün içerisinde yaptıkları açıklamada milyonlarca kişinin beklediği EYT’nin ocak ayında Meclis’te görüşülmeye başlanacağını duyurdu. Sosyal medya üzerinden EYT’nin ertelenmesine tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “EYT’li kardeşlerimizin kazanılmış haklarını yıllardır gasp eden iktidar, yine sözünden dönmenin yollarını arıyor…Ya şimdiden sözünüzü tutun; ya da İYİ Parti iktidarında EYT sorununun tarihin tozlu raflarına nasıl kaldırılacağını izleyin” dedi.

EYT’nin ertelenmesine sessiz kalamadı! Akşener’den iktidara olay sözler
Yayınlama: 13.12.2022
A+
A-

Milyonlarca kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( Eyt ) düzenlemesini beklerken, hükümet kanadından düzenlemenin 2023 yılının ilk ayına ertelendiği duyuruldu. Duruma tepki gösteren İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya üzerinden iktidara sert sözlerle yüklendi.

“YA SÖZÜNÜZÜ TUTUN YA DA İYİ PARTİ İKTİDARINI BEKLEYİN”

İktidarı sözünden dönmekle suçlayan Akşener, ” Eyt‘li kardeşlerimizin kazanılmış haklarını yıllardır gasp eden iktidar, yine sözünden dönmenin yollarını arıyor…Ya şimdiden sözünüzü tutun; Ya da İYİ Parti iktidarında EYT sorununun tarihin tozlu raflarına nasıl kaldırılacağını izleyin” dedi.

EYT'nin ertelenmesine sessiz kalamadı! Akşener'den iktidara olay sözler

KİMLER EYT’Lİ SAYILIYOR?

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar EYT’li sayılıyor. 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı. EYT’li sayılmak için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamış olmak gerekiyor.

Sizce #EYT ‘de yaş sınırı olmalı mı?

— Haberler.com (@Haberler) December 12, 2022

Kaynak : Haberler.com

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.