Çaldıran’da Eğitimde Sağlık Hareketi

Van Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yürütülüyor.

Çaldıran’da Eğitimde Sağlık Hareketi
Yayınlama: 22.01.2023
A+
A-

Eğitimde Sağlık Hareketi projesi Çaldıranda hız kesmeden devam ediyor.

Proje kapsamında Çaldıran Alakaya ve Toprakseven İlkokullarına yapılan taramalara bizzat katılan Çaldıran İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kağan Eligül uygulamanın yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

Çaldıran’da Eğitimde Sağlık Hareketi

Eğitimde Sağlık Projesi Kapsamında ilçemizdeki her okulu ziyaret ettiğini söyleyen Çaldıran İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kağan Eligül, çocuklarımıza ağız diş, görme, ortopedik, işitme, obezite, çölyak, Akdeniz anemisi ve romatizmal hastalıklarla ilgili taramalar  yapıldığını belirtti.

Çaldıran’da Eğitimde Sağlık Hareketi

Konuyla ilgili konuşan Çaldıran İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kağan Eligül,” Sağlık sorunu olan çocuklarımızı tespit ederek ilgili kliniklere sevkini sağlıyoruz. Çocuklarımızın geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu olduğunu çok iyi biliyoruz. Sayın Valimizin de belirttiği gibi Eğitimde Sağlık Hareketi Projesinin amacı çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Bizler de bu amaç uğrunda ilçemizde gidilmedik köy mezra bırakmadan tüm çocuklarımıza sağlık taramalarını yapabilmek adına var gücümüzle uğraşıyoruz. “ dedi.

Müdür Eligül,” Projede görev alan doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza ve tüm paydaşlara, ayrıca başta ülkemize örnek olacak Eğitimde Sağlık Hareketi Projesini hayata geçiren Van Valimiz Sn. Ozan Balcı, desteklerini esirgemeyen Van İl Sağlık Müdürümüz Sn. Op. Dr. Muhammed Tosun, Çaldıran İlçe Kaymakamımız Sn. Hasan Hüsnü Türker ve Çaldıran Belediye Başkanımız Sn. Şefik Ensari’ye teşekkürlerimi sunarım.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.