Asgari ücret bugün açıklanıyor!

Milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği asgari ücret miktarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Üç kez bir araya gelen komisyonun uzlaşı sağlayamaması sonrası araya giren Erdoğan, Bakan Bilgin’le bir araya geldi.

Asgari ücret bugün açıklanıyor!
Yayınlama: 22.12.2022
Düzenleme: 22.12.2022
A+
A-

Asgari ücret maratonunda nihai karar bugün resmiyete kavuşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret komisyonunun uzlaşamaması üzerine devreye girerek Bakan Bilgin’le bir görüşme gerçekleştirdi. Kritik gelişmenin ardından Erdoğan’ın bugün asgari ücret miktarını açıklaması bekleniyor.

Asgari ücret açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜNÜ İŞARET ETTİ
Dün AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız. Aynı şekilde süreci devam eden konuları da sonuçlandıracak adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜRK-İŞ’İN TEKLİFİ 9 BİN TL
Komisyonun son toplantısında Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ilk kez işçi kesiminin teklifini açıkladı. Atalay, “Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey’e, Komisyon’a söyledim. Türk-İş’in resmi teklifi 9 bin TL’dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse bu meselenin içinde olmayız.” ifadelerini kullandı.Asgari ücret bugün açıklanıyor! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

ERDOĞAN: BİZİM SIRTIMIZDA KÜFE VAR
Gazetecilerin, “Asgari ücret 9 bin TL olur mu?” sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Herkesin dediğiyle adım atmayız. Bizim sırtımızda küfe var, 85 milyonun taşındığı bir küfe. Küfesi olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün altyapıları düşüneceğiz.” dedi.

ASGARİ ÜCRET SAAT KAÇTA  AÇIKLANACAK?

Asgari ücret zammı için nefesler tutuldu. Bakan Bilgin’in bugün son kez TÜRK-İŞ ve TİSK ile görüşüp Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a bilgi vermesinin ardından yeni asgari ücretin bugün öğle saatleri veya sonrasında duyurulması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.