Aksa Doğalgaz Van’daki rakamları açıkladı

Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, Van’daki faaliyetlerini artırmaya devam ediyor. şirket müdür neler söyledi.

Aksa Doğalgaz Van’daki rakamları açıkladı
Yayınlama: 25.01.2023
A+
A-

Van’da doğal gazdan açıklama! abone alım oranı iki kat arttı

. 2022 yılı çalışmalarını değerlendiren Aksa Van Doğalgaz Şirket Müdürü Müsayip Akyüz, “Genişleme bölgelerimizden Gürpınar ilçemize yıl sonunda doğal gaz arzına başladık. Kentimizde abone alım oranı bir önceki yıla göre 2 kat artarken abone sayımız 22 bin 500 artarak 177 bin 614’e, mevcut doğal gaz şebeke uzunluğumuz ise 1507 kilometreden 1764 kilometreye ulaştı” diye konuştu.

Türkiye’nin dört bir yanına doğal gaz dağıtımı yapan Aksa Doğalgaz, 40 bin kilometreye varan şebeke uzunluğuyla 5 milyona yakın abonesine çevreci, ekonomik ve konforlu enerji olan doğal gazı ulaştırıyor. Dağıtım bölgelerinden Van’daki faaliyetlerini de başarıyla sürdüren Aksa Doğalgaz, kent merkezi dahil, gaz arzı sağladığı tüm ilçelerde mevcut şebeke altyapısını genişletmeye devam ediyor. Yıl içinde bir ilçeye daha doğal gaz arzı gerçekleştiren Aksa Van Doğalgaz, şebeke uzunluğunu 1507 kilometreden 1764 kilometreye ulaştırırken abone alım oranını bir önceki yıla göre iki kat artırdı.

Aksa Doğalgaz Van’daki rakamları açıkladı

Kentimizin havası giderek daha temiz hale geliyor

Van’da 2022 yılı çalışmalarının başarıyla noktalandığının bilgisini veren Aksa Van Doğalgaz Şirket Müdürü Müsayip Akyüz, hizmet götürdükleri her bölgede öncelikli hedeflerinin daima yüksek müşteri memnuniyeti olduğunu belirtti. Abonelerine ulaştırdıkları ekonomik ve konforlu enerji olan doğal gazın kentteki hava sahasının temizlenmesine de katkı sağladığının altını çizen Akyüz, “Odun veya kömür yerine doğal gaz kullanmayı tercih eden abonelerimizle kentimizde sadece bir yılda 47 bin 250 ton daha az karbon salımı gerçekleşti. Çalışmalarımızın sonucunda kentimizde yaşanan hava kirliliğinin azalmasına katkıda bulunmak gurur verici. Aksa Van Doğalgaz olarak temel amaçlarımızdan biri de kentimizde daha mavi bir gökyüzünün oluşmasına vesile olmak ve çocuklarımıza daha rahat nefes alabilecekleri bir hava sahasını miras bırakmak” dedi.

Aksa Doğalgaz Van’daki rakamları açıkladı

Gürpınar’a da gaz arzı sağladık

Van’da doğal gaz dağıtım faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüklerinin altını çizen Akyüz, “Genişleme bölgelerimizden Gürpınar ilçemize yıl sonunda doğal gaz arzına başladık. Kentimizde abone alım oranı bir önceki yıla göre 2 kat artarken abone sayımız 22 bin 500 artarak 177 bin 614’e, mevcut doğal gaz şebeke uzunluğumuz ise 1507 kilometreden 1764 kilometreye ulaştı. Altyapı çalışmalarımız şehir merkezinde yer alan Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerimizin yanı sıra Gevaş, Muradiye, Çaldıran, Erciş ilçelerimizde yıl boyunca devam etti. Öte yandan organize sanayi bölgelerinde faaliyet göstermeye başlayan fabrikalara ve yeni açılan firmalara da gaz arzı sağladık” diye konuştu.

2023’te Özalp ilçemiz doğal gaza kavuşacak

Aksa Van Doğalgaz’ın 2023 hedeflerini açıklayan Akyüz, Van il merkezi ve ilçelerinde yatırım faaliyetlerinin artacağını vurguladı. Akyüz, “Yeni yatırımlar ve altyapı çalışmalarımız sonucu doğal gazı her geçen yıl daha da yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Bu yıl şebeke altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak genişleme bölgelerimizden Özalp ilçemize doğal gaz arzı sağlamayı, şehrimizde 20 bin yeni ailemizi daha doğal gaz konforuyla buluşturmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar kalite tutkumuzdan ödün vermeden kentimizin yarınları için çalıştık, gelişerek ve geliştirerek sürekli büyümeyi ilke edindik. Faaliyetlerimizle birlikte istihdam olanakları var etmeyi ve kentimizin ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.