300 bin geçici işçiye kadro müjdesi!

SON DAKİKA GELİŞMESİ: Kabine Toplantısı sonrasında gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Bilgin, 300 bin geçici işçinin kadrolu hale gelmesinin sağlanacağını vurguladı.

300 bin geçici işçiye kadro müjdesi!
Yayınlama: 10.01.2023
Düzenleme: 10.01.2023
A+
A-

SDON DAKİKA HABER ile 2023 yılının ilk Kabine Toplantısı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından bakanlar, alanlarına ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlar sıra ile değerlendirmelerini aktarırken, bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

“Geçici işçiler 300 bin kişi, belki de daha fazla” Bakan Bilgin, gündem konuşlarının geçici işçiler olduğunu vurgularken, şu ifadeleri yöneltti;

“Şu anda Bakanlık gündeminde geçici işçiler var, geçici işçilerin kadrolu işçi haline gelmesi, ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışması sağlanacak. Bu ay içinde onu da sonuçlandırırız. Geçici işçiler 300 bin kişi, belki biraz daha fazla. Çalışma bitmediği için bir şey söyleyemem, ama önümüzde o var. Bu ay içinde bitireceğiz. Ay sonuna doğru Meclis’e intikal ettireceğiz.” EYT konusu Meclis’te Bir diğer yandan Bakan Bilgin, geçtiğimiz günlerde hararetli şekilde konuşulan ve milyonların gönlüne su serpen EYT açıklaması ile ilgili de “EYT konusunda teknik çalışmalar bitti. Konu bizden çıktı; Meclis grubunda.” notunu düştü.

ENSONHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.