Yeşilay Genel Başkanı’ndan Van’a Bağımlılık Uyarısı

Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan ve Kurumsal İş Birlikleri Direktörü Egemen Akyüz ile Van’a gelen Yeşilay Genel Başkanı Dr. Murat Dinç, Van’ın bağımlılık riskine karşı hassas bir bölge olduğunu belirterek, bu konuda alınan önlemleri ve yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Yeşilay Genel Başkanı’ndan Van’a Bağımlılık Uyarısı
A+
A-

Dinç, Van Valisi Ozan Balcı’yı ziyaretinin ardından İpekyolu ilçesindeki Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde incelemelerde bulundu ve burada çalışanlarla bir araya geldi.

Burada Van’da bağımlılığın ciddi bir risk olduğunu belirten Dinç, “Van bizim için çok önemli bir şehir. Bölgenin en büyük şehri. O yüzden risk anlamında da ciddi bir risk var. Bu riskin farkında olarak normalde diğer Yeşilay’larımızda olmayacak şekilde daha fazla kadroyla çalışıyoruz. Yani normalde bir sosyal hizmet uzmanımız var. Burada iki tane sosyal hizmet durumu uzmanımız var. İki tane klipsikoloğumuz var. Dolayısıyla Van’a çok ehemmiyet veriyoruz. Nitekim kurulduğumuzdan bu yana bu merkezimizde 450’nin üzerinde insanımıza hizmet vermişiz. Onların bağımsız olması için ücretsiz terapi hizmeti, sosyal hizmet desteği vermişiz. Bu daha da artarak devam edecek. Yeter ki bu konuda ızdırap çeken insanlar geride durmasınlar. Bu hizmetten destek almak noktasında adım atmış olsunlar” dedi.

Yeşilay Genel Başkanı'ndan Van'a Bağımlılık Uyarısı

Van, Bağımlılıkla Mücadelede Önemli Bir Nokta

Yeşilay’ın tütün, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılıkları olmak üzere beş farklı alanda mücadele verdiğini ifade eden Dinç, bu bağımlılıklarla mücadelede önemli adımlar attıklarını belirtti. Türkiye genelinde 107 noktada ücretsiz psikiyatri hizmeti verdiklerini vurgulayan Dinç, bağımlılıkla mücadelede gizlilik ilkesine büyük önem verdiklerini söyledi.

 

Kumar Bağımlılığı Van’da Öne Çıkıyor

Van’da Yeşilay’a bu ay en çok kumar bağımlılığı şikayetiyle başvurulduğunu belirten Dinç, kumar bağımlılığının ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Dinç, kumar yüzünden büyük kayıplar yaşayan ve kontrolünü kaybeden birçok kişinin Yeşilay’dan yardım istediğini belirtti.

Van’da ise Yeşilay’a en çok kumar bağımlılığı için başvuru yapıldığını dile getiren Dinç, “Bu kumar meselesinin özellikle çok önemli olduğunu düşünüyorum. Nitekim bu ay Yeşilay danışmanlık merkezimize Van’da gelen insanların büyük çoğunluğu kumardan dolayı gelmiş. Yani kumardan dolayı büyük kayıplar yaşamış, kontrol edemediği şekilde zorluklar yaşıyor. Bundan dolayı da Yeşilay danışmanlık merkezlerimize gelmişler” dedi.

Van’a Özel Çalışmalar

Van’ın özel durumunu göz önünde bulundurarak, diğer illere göre daha fazla personel ve kaynak ayırdıklarını ifade eden Dinç, şunları söyledi: “Van bizim için çok önemli bir şehir. Bu nedenle risk anlamında da ciddi bir risk var. Bu riskin farkında olarak normalde diğer Yeşilay’larımızda olmayacak şekilde daha fazla kadroyla çalışıyoruz.”

Van’da Bağımlılara Çağrı

Dinç, bağımlılıkla mücadelede herkese önemli görevler düştüğünü belirterek, bağımlılık yaşayanlara şu çağrıda bulundu: “Kumardan dolayı, uyuşturucudan dolayı, alkolden dolayı yıkımlar yaşıyorsanız çaresi var. Bizim uzmanlarımız burada sizler için ücretsiz bir şekilde destek veriyorlar. Yeşilay danışmanlık merkezlerinden hizmet alabilirsiniz.”


Kira artışına yeni formül! sosyal konut müjdesi

 

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.