Vanspor Kulübü Başkanı Erol Temel, Elazığspor maçında yaşanan olaylar ve takımına yapılan saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Temel, “Vanspor’a yapılan saldırılara ve hukuksuzluğa karşı geri adım atmayacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyerek kararlı duruşunu ortaya koydu.
Başkan Temel, maç öncesi hakem değişikliğinin etik olmadığını belirterek, “Bu tür olaylar futbola leke sürüyor” dedi. Elazığspor yöneticilerinin bu kararı desteklediğini ve TFF yetkililerinin de bu duruma kayıtsız kaldığını ifade etti. Maç sırasında yaşanan hakaret ve küfürlere de değinen Temel, gözlemci raporunda her şeyin kayıtlı olduğunu söyledi.
Vansporlu yöneticiler ve futbolcuların maç sırasında şiddete maruz kaldığını ve takım otobüsünün saldırıya uğradığını belirten Temel, “Bu saldırılar Van’da olsaydı böyle mi olurdu?” diye sordu. Van’ın bu tür olaylara yabancı olduğunu vurgulayan Temel, emniyet güçlerinden daha fazla destek beklediğini ifade etti.
Başkan Temel, yaşanan tüm bu olaylarla ilgili TFF’ye şikayette bulunduğunu ve hukuki sürecin başladığını belirtti. “Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” diyen Temel, Van Spor’un sahipsiz olmadığını ve Van halkının da bu konuda duyarlı olduğunu ifade etti.
Başkan Erol Temel “Batmanlılar bu ülkenin şehri, insanları değil mi? Neden bu değişikliği yapıyorsunuz? Sözde güvenlik nedeniyle değişiklik yapmışlar. Neyin güvenliğini sağladınız? Yönetimdeki arkadaşlarım, sahadaki futbolcularım şiddete maruz kaldı. 1 buçuk saat içerde rehin kaldık, hangi biriniz geldiniz ve yanımızda durdunuz? Takım otobüsüm saldırıya uğradı. Bu saldırılar Van’da olsaydı böyle mi olurdu? Asla ve asla bizim buralarda böyle bir sorun olmazdı. Emniyetimiz tüm güvenliği sağlardı. Van Sporun şampiyonluğu elinden alınıyor susuluyor. Van Sporun maçında hakem değişikliği yapılıyor susuluyor. Biz susmayacağayız, sonuna kadar gideceğiz.”
Vanspor’a yapılan bu haksızlığa karşı Van halkından büyük destek geldiğini belirten Başkan Temel, “Sabah saat 5’te binlerce insan soğuğa rağmen ayağa kalktı ve takımını karşılamaya geldi” diyerek duygu dolu anlar yaşadı.
Kaynak: VANDAHABER