Van’da YKS maratonu başladı

Van’da Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından toplam 3 oturumda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu başladı.

Van’da YKS maratonu başladı
Yayınlama: 08.06.2024
Düzenleme: 08.06.2024
A+
A-

Tüm ülkede olduğu gibi Van’da da 2 gün sürecek Yükseköğretim Kurumu Sınavı, toplam 3 oturumda gerçekleştirilecek. ÖSYM’ye göre 3 milyon 120 bin 878 aday yarışacağı sınavın ilk oturumu, Van’da da heyecanla başladı.

Van’da YKS maratonu başladı

Sınava girecek öğrenciler kontrol noktasından geçerek sınıflarına yerleştirilirken, okulların kapısının önünde veliler de heyecanlı bir bekleyişe geçti.

Van’da YKS maratonu başladı

TYT sınavına geç kalan bazı öğrenciler ise sınava girecekleri okula son anda yetişti. Zamanında yetişemeyen bazı öğrenciler görevliler tarafından okula alınmadı.


BAŞKA HABER OKU


Özalp’ta geleneksel ses yarışması yapıldı

Van’ın Özalp ilçesinde üçüncüsü düzenlenen ‘O Ses Özalp’ yarışmasının finali yapıldı.
Özalp Kaymakamlığı ve Özalp Halk eğitim merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘O Ses Özalp’ yarışmasının finalini Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş izledi.
Aylar öncesinden başlayan ve 30 kişinin katıldığı yarışmada, 6 yarışmacı finale kaldı. Yoğun ilginin gösterildiği final sonunda Amine Şeker birinci, Havanur Özdere ikinci, Gülay Çeber ise üçüncü oldu.
Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini veren Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, kendilerini tebrik etti.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.