Van’da Tekstil Sektörü Büyüyor! 4 Bin Kişi İstihdam Edilecek

Van Valisi Ozan Balcı, ypımı devam eden tekstil fabrikalarında incelemelerde bulundu. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden 4 yeni tekstil fabrikasında incelemelerde bulunan Vali Ozan Balcı, önemli açıklamalarda bulundu

Van’da Tekstil Sektörü Büyüyor! 4 Bin Kişi İstihdam Edilecek
Yayınlama: 12.10.2024
A+
A-

İnşaatlar Hızla Tamamlanıyor

Vali Balcı, yapımı son aşamaya gelen 4 tekstil fabrikası hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Fabrikaların kısa süre içinde üretime geçmesiyle birlikte Van’ın tekstil sektöründe önemli bir adım atacağı belirtildi.

4 Bin Yeni İstihdam

Mevcut 6 tekstil fabrikasında 2 bin kişinin istihdam edildiği Van’da, yeni fabrikaların devreye girmesiyle birlikte istihdam sayısının 4 bine ulaşması bekleniyor.

Van'da Tekstil Sektörü Büyüyor! 4 Bin Kişi İstihdam Edilecek

Vali Balcı’nın Açıklamaları

Yetkili kişilerden inşaatlar hakkında bilgi alan Van Valisi Ozan Balcı, “Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. Bugün inceleme yaptığımız 4 fabrikamız da tamamlanıp kısa sürede üretime başlayacak. Bu fabrikalarımızda da 2 bin kişi istihdam edilecek. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam” dedi.

Van, Tekstil Üssü Olmaya Doğru İlerliyor

Van’da tekstil sektöründeki bu hızlı büyüme, şehrin ekonomik yapısını güçlendirecek ve bölgeye yeni yatırımlar çekecek. Özellikle gençlerin istihdam edilmesiyle birlikte, Van’ın geleceği için önemli bir adım atılmış olacak.


YENİ BİR HABER OKU


IBAN’dan kira yollayanlar yandı

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.