Van’da tarım arazilerin tespiti ve kiraya verilmesi toplantısı

Van İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim GÖRENTAŞ, tarım arazilerinin tespiti ve kiraya verilmesiyle ilgili 13 ilçe Müdürü ile bir araya geldi.

Van’da tarım arazilerin tespiti ve kiraya verilmesi toplantısı
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

Görentaş, tespit ve kiralama komisyonlarında görev alan teknik personeller ile bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, il genelinde işlenmeyen tarım arazilerinin tespiti ve kiraya verilmesi için önemli bir adım atıldı.

İl Müdürü İbrahim Görentaş başkanlığında düzenlenen toplantıda, 13 ilçe müdürü ve tespit-kiralama komisyonlarında görevli teknik personel bir araya gelerek konuyla ilgili detaylı bilgi aldı.

Peki, işlenmeyen tarım arazileri nedir ve neden bu kadar önemlidir?

Ülkemizde, çeşitli nedenlerle kullanılmayan, atıl durumda kalan tarım arazileri bulunmaktadır. Bu araziler, tarımsal üretim potansiyeline sahip olmasına rağmen, çeşitli sebeplerle ekim yapılamayabilir. İşlenmeyen tarım arazileri, hem ekonomiye katkı sağlamak hem de gıda güvenliğini güçlendirmek açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinde bir paylaşımda bulunan Van İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim GÖRENTAŞ başkanlığında, işlenmeyen tarım arazilerinin tespiti ve kiraya verilmesiyle ilgili 13 ilçe Müdürü ile tespit ve kiralama komisyonlarında görev alan teknik personellerle bilgilendirme toplantısı yapıldı.” Denildi.

 

Van’da gerçekleştirilen bu çalışma ile amaçlananlar şunlardır:

  • Atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması: İşlenmeyen arazilerin kiraya verilmesiyle, bu alanlar tarımsal üretime kazandırılarak hem üreticilerin gelirleri artırılacak hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.
  • Gıda üretimine destek: Ülkemizin gıda ihtiyacını karşılamak için tarımsal üretimin artırılması gerekmektedir. İşlenmeyen arazilerin tarıma kazandırılmasıyla gıda üretimi desteklenecek ve gıda güvenliği güçlendirilecektir.
  • Toprak verimliliğinin artırılması: Uzun süre kullanılmayan arazilerde toprak verimliliği düşebilir. Bu arazilerin tekrar tarıma kazandırılmasıyla toprakların verimliliği artırılarak sürdürülebilir tarım yapılabilecektir.

Van’da tarım arazilerin tespiti ve kiraya verilmesi toplantısıVan’da tarım arazilerin tespiti ve kiraya verilmesi toplantısı

 


Kuş Cenneti hayvanların otlak alanı oldu

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.