Van’da Mayıs ayında karla mücadele çalışması

Ülke genelinde bahar havası yaşanırken, Van’ın yüksek rakımlı bölgelerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Gürpınar ilçesindeki 3 bin 200 rakımlı Çalyan ve Feraşin yayla yolunda karla mücadele çalışması yürütüyor.

Van’da Mayıs ayında karla mücadele çalışması
Yayınlama: 30.05.2024
Düzenleme: 30.05.2024
A+
A-

SON YAYLA YOLU

Van Büyükşehir Belediyemiz yaz mevsimine günler kala Gürpınar ilçesindeki 3 bin 200 rakımlı Çalyan ve Feraşin yayla yolunda karla mücadele çalışması yürütüyor. Yer yer 5 metreyi bulan kar kütlelerini tek tek aşan ekiplerimiz, kapalı olan son yayla yollarını da ulaşıma açtı.

3 bin 200 rakımlı yayla yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent merkezine yaklaşık 140 kilometre uzaklıktaki bölgede hummalı bir çalışma yürütüyor. Bölgedeki yurttaşların Haziran ayında başlayacak olan yayla göçü öncesinde yolları açan ekipler, yurttaşların daha rahat bir şekilde yaylaya ulaşmalarını sağlıyor.

Van’da Mayıs ayında karla mücadele çalışması

‘Yollarımızın göç öncesi açılması bizleri sevindirdi’

Yakında hayvanlarını yaylaya çıkarmaya başlayacaklarını belirten Akdoğu (Çarçelan) Mahallesi Atabinen (Ulema) Mezrası sakinlerinden Cevzet Elmas, yayla göçü öncesinde yollarının açılmasının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Önceki yıllarda bu yolların daha geç ya da hiç açılmadığı belirten Cevzet Elmas, “Bu yıl yayla yollarımız erken açıldı. Bizler mahalle sakinleri olarak bu yolun açılmasını bekliyorduk. Yayla yollarımızın göç öncesi ulaşıma açılması bizleri sevindirdi. Yollarımızın açılmasında emeği olan Eşbaşkanlarımız Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal başta olmak üzere tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz. Emeklerine sağlık” dedi.

 

3 bin 200 rakımda zorlu bir çalışma

Coğrafi anlamda zorlu bir noktada çalışma yaptıklarını belirten Dozer Operatörü Senar Dolaz ise, “Burası Çalyan Feraşin yayla yolu. Yaklaşık 3 bin 200 rakımda çalışıyoruz. Haziran ayının başlarında vatandaşlarımız hayvanlarını yaylaya çıkarmaya başlıyorlar. Bizler de Van Büyükşehir Belediyesi Gürpınar Kırkgeçit Şantiye Şefliği olarak yurttaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için çalışma yapıyoruz. 2 iş makinası ve 6 personelle iki gündür devam eden çalışmamızı bugün tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.