Van’da Kar Alarmı Verildi: Vatandaşlar Tedbiri Elde Etsin

Van Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, ilimizin güney ilçelerinde yoğun kar yağışı beklendiğine dair önemli bir uyarıda bulundu.

Van’da Kar Alarmı Verildi: Vatandaşlar Tedbiri Elde Etsin
Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

Van’da Yoğun Kar Yağışı Uyarısı!

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, Başkale, Gürpınar, Bahçesaray, Çatak ve Gevaş ilçelerinin yüksek kesimlerinde bugün öğleden sonra itibaren etkili olması beklenen kar yağışının, vatandaşların hayatını olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Kuvvetli Rüzgar, Tipi ve Buzlanma Riski

AKOM yetkilileri, kar yağışına eşlik edecek kuvvetli rüzgarın tipiye neden olabileceği, görüş mesafesinin azalabileceği ve düşük sıcaklıkların gizli buzlanmaya yol açabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Özellikle gece saatlerinde don olayının görülme olasılığı da bulunuyor. Bu durum, kara yollarında aksamalara ve ulaşımın güçleşmesine neden olabilir.

Belediye Ekipleri Hazır Bekliyor

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olası olumsuzluklar karşısında hazır durumda. Karla mücadele çalışmaları için tüm ekipman ve personel seferber edilmiş durumda. Vatandaşların yaşadıkları sorunları belediye birimlerine bildirmeleri isteniyor.

Güvenliğiniz İçin Tedbirli Olun

Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bu zorlu süreçte birbirlerine destek olmalarını ve dikkatli olmalarını temenni ediyor. Güvenliğiniz için lütfen uyarıları dikkate alını


BAŞKA HABER OKU


DSİ Yerleşkesinin akıbeti belli oldu

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.