Van’da Ramazan ayının heyecanı dorukta! Vanlılar, ilk iftar ve sahur için geri sayıma başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı imsakiye takvimini açılaldı. Peki Vanlılar, Van’da ilk sahur ne zaman yapılacak?
Vanlılar, Ramazan ayının gelişini büyük bir heyecanla bekliyor. Bu mübarek ayda, oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar, ilk iftar ve sahur vaktini merak ediyor. İşte Van için ilk iftar ve sahur vakti ile ilgili detaylar:
Van’da ilk sahur, 2025 yılı Ramazan ayının başlangıcı olan 1 Mart Cumartesi gününü 28 Şubat Cuma gününe bağlayan gece yapılacak. Vanlılar, bu gece imsak vaktine kadar sahur yapacaklar.
Van’da ilk iftar ise 1 Mart Cumartesi günü akşam ezanı ile birlikte yapılacak. Vanlılar, bu gün ilk oruçlarını açacaklar.
Van’da ilk gün yaklaşık 14 saat oruç tutulacak. Günler uzadıkça oruç süresi de uzayacak.
Van için 2025 yılı imsakiyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmiştir. Bu imsakiyeye göre, Van’da ilk sahur ve iftar vakitleri şu şekildedir:
Vanlılar, Ramazan ayının manevi atmosferini coşkuyla yaşamaya hazırlanıyor. Camilerde teravih namazları kılınacak, iftar sofraları kurulacak ve yardımlaşma duygusu artacak. Ramazan ayı boyunca Van’da çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.
Kaynak: VANDAHABER