Van’da ekmeğe bir zam daha!

Van’da Temmuz ayında yapılan zammın ardından fırıncılar, Eylül ayında da ekmek fiyatlarına zam yaparak vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Van’da ekmeğe bir zam daha!
Yayınlama: 24.09.2024
Düzenleme: 24.09.2024
A+
A-

Van’da ekmek fiyatlarına bir zam daha geldi. Artan maliyetler nedeniyle vatandaşın cebini daha da zorlayacak bu karar, halk arasında büyük tepki çekiyor.

Van Lokantacılar Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık’ın konuyla ilgili vandahaber.com’a yaptığı açıklamaya göre, 200 gram pide ekmeği, yarından itibaren 8 TL yerine 9 TL’den satılacağı  ve Eylül ayı itibariyle yeni zamlı fiyatlarla ekmek satışına başlayacağını belirtti.

Neden Ekmeğe Zam?

Fırıncılar, artan un, enerji ve diğer girdi maliyetlerini gerekçe göstererek zam yapma ihtiyacı duyduklarını belirten Van Lokantacılar Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık sadece pide ekmeğine zam yapıldığını vurguladı.

Vatandaşın Tepkisi Büyük

Van’da yaşayan vatandaşlar, bu durum, zaten zor durumda olan vatandaşları daha da sıkıntıya sürüyor. Özellikle düşük gelirli aileler, temel gıda maddesi olan ekmeğe gelen zamlarla birlikte bütçelerinde ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı. ekmek fiyatlarındaki artışa büyük tepki gösteriyor. Vatandaşlar, temel ihtiyaç olan ekmeğe gelen zamlara bir an önce dur denilmesini istiyor.

Ekmek Fiyatları Ne Zaman Düşecek?

Ekmek fiyatlarındaki artışın ne zaman duracağı ise büyük bir merak konusu. Ekonomistler, enflasyonun düşürülmesi ve girdi maliyetlerinin azaltılması durumunda ekmek fiyatlarında da düşüş olabileceğini belirtiyor. Ancak kısa vadede böyle bir durumun gerçekleşmesi pek mümkün görünmüyor.


Hükümetten borsa ve kripto vergisi açıklaması

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.