Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi Proje Toplantısı Yapıldı

Vali Ozan Balcı başkanlığında, Kadın Sağlığı Hareketi ve Eğitimde Sağlık Hareketi Projesi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi Proje Toplantısı Yapıldı
Yayınlama: 19.01.2023
Düzenleme: 19.01.2023
A+
A-

Toplantıya Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Muhammet Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve proje koordinatörleri katıldı.

28 bin 485 kadına eğitimler verildi

Toplantıda, aile planlaması, üreme sağlığı, obezite gibi birçok konuda 28 bin 485 kadına eğitimler verildiği, 8 bin 200 kadına rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri taraması yapılarak mamografisinin çekildiği belirtildi.

Tarama sonuçlarına göre tedavi olması gereken kadınların da hastanelere sevk edildiği ifade edildi.

Öte yanda Vali Ozan Balcı başkanlığında, Eğitimde Sağlık Hareketi Projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sağlıklı nesiller için başlatılan proje kapsamında öğrencilere Ağız-Diş, Görme, Ortopedik, İşitme, Obezite, Çölyak, Akdeniz Anemisi ve Romatizmal hastalıklarla ilgili taramalar yapılıyor.

Taramalarda edilen bulgular ışığında çocukların tedavisi yapılıncaya kadar takip ediliyor. Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Sağlık Müdürü Muhammet Tosun ve proje koordinatörlerinin katıldığı toplantıda; şimdiye kadar 129 bin 628 öğrencinin taramadan geçirildiği, gerek görülen öğrencilerin sağlık kuruluşlarına tedavi için sevkinin yapıldığı belirtildi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.