Van’da ders saatleri değişiyor mu? İşte o geelge

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilin valiliğine gönderdiği yeni genelgeyle okul ve ders saati uygulamalarında önemli değişikliklere gidildiğini duyurdu. Bakan Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan genelge, ilkokuldan liseye kadar tüm eğitim seviyelerini kapsıyor.

Van’da ders saatleri değişiyor mu? İşte o geelge
Yayınlama: 18.10.2024
A+
A-

81 ilin valiliğine “ders saatleri” genelgesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ilin valiliklerine “okul ve ders saati uygulaması” konulu genelge gönderildi. Genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatılarak, okullardaki ders saatleri planlanırken, gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Genelgenin en dikkat çeken maddeleri arasında:

  • Valiliklerin Yetkisi Artıyor: Ders saatlerinin başlangıç saatlerini belirleme yetkisi, yerel koşullara daha uygun kararlar alınabilmesi için valiliklere verildi. Bu sayede, illerin coğrafi ve iklimsel özellikleriyle birlikte öğrenci ve velilerin ihtiyaçları da göz önünde bulundurulacak.

 

  • Gün Doğumu ve Batımı Öncelikli: Ders saatlerinin planlanmasında gün doğumu ve batımı saatleri başta olmak üzere toplumsal şartlar da dikkate alınacak. Bu sayede, öğrencilerin daha verimli bir öğrenim süreci geçirmeleri hedefleniyor.

 

  • Mevzuatlara Uygunluk: Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde belirtilen 180 iş günü esasına uygun olarak ders yılı planlanacak. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin valiliklere verildiği hatırlatıldı.

 

  • Yaz Saati Uygulaması Devam Ediyor: Mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi kararlaştırıldı. Bu nedenle, ‘kış saati’ şeklinde düzenleme taleplerine valiliklerin yetkili olduğu vurgulandı.

Peki bu genelge öğrencileri ve velileri nasıl etkileyecek?

  • Esnek Çalışma Saatleri: Valiliklerin yetki devri sayesinde, öğrencilerin sabah uyku saatlerine daha uygun ders saatleri belirlenebilecek.

 

  • Daha Verimli Öğrenme: Gün doğumu ve batımı saatlerine uygun planlanan dersler, öğrencilerin dikkatini daha iyi toplamalarına yardımcı olacak.

 

  • Yerel Koşullara Uygunluk: Kırsal bölgelerde yaşayan öğrenciler için ulaşım gibi sorunların daha kolay çözülebilmesi için esnek saatler uygulanabilecek.

YAZ SAATİ VE KIŞ SAATİ MESAJI

Genelgede, ‘kış saati’ şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.


Van’da bir kayıp haberi daha!

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.