Van’da Büyük Yangın Tehlikesi Atlatıldı

Van’ın Çaldıran ilçesindeki Yukarı Yanıktaş Mahallesi Yatırlı mezrasında dün gece saat 02.35 sıralarında meydana gelen bir yangın, bölge sakinlerini büyük bir korkuya sürükledi.

Van’da Büyük Yangın Tehlikesi Atlatıldı
Yayınlama: 07.10.2024
Düzenleme: 07.10.2024
A+
A-

Van’da Gece Yarısı Çıkan Yangın Büyük Korkuya Sebep Oldu

Van’ın Çaldıran ilçesindeki Yukarı Yanıktaş Mahallesi’nde dün gece meydana gelen ot yangını, bölge halkını büyük korkuya sürükledi.

Edinilen bilgilere göre, gece saat 02.35 sıralarında Mehmet Talip Sağlık’a ait ot yığınında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangını fark eden mahalle sakinleri ve Sağlık, itfaiye ekiplerine haber vererek yangına müdahale etmeye çalıştı.

Van’da 9 bin bağ ot yandı

Olay yerine sevk edilen Çaldıran İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, yaklaşık 3 saat süren yoğun bir çalışma sonucu yangını kontrol altına aldı. Yangın, çevredeki evlere sıçramadan söndürülürken, yaklaşık 9 bin bağ ot kül oldu.

Van’da 9 bin bağ ot yandı

Yangının çıkış nedeni hakkında inceleme başlatıldı.

Yangını gören mahalle sakinlerinden Ahmet Kaya, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Gece uykusundan birdenbire alevlerin yükseldiğini görünce korkuyla dışarı fırladık. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla büyüyordu. İtfaiye ekipleri gelene kadar kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık ancak başarılı olamadık. Neyse ki evlere sıçramadan yangın söndürüldü.”

Van’da 9 bin bağ ot yandı

“Bütün emeklerim yandı”

Yangında büyük bir maddi zarara uğrayan Mehmet Talip Sağlık ise, “Uzun uğraşlar sonucu biriktirdiğim otlarım bir anda kül oldu. Bu durum beni çok üzdü. Yangının çıkış nedeninin bir an önce belirlenmesini istiyorum” dedi.

DİĞER GÖRÜNTÜLER

Van’da 9 bin bağ ot yandı

TOKİ’den 10 bin TL taksitle daire

Van’da 9 bin bağ ot yandı


İsrail katliam bir yıllık acı bilançosu

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.