Van’dan giden Heyet, İran’da Önemli Toplantıya katıldı

Van Valisi Ozan Balcı, başkanlığında bir heyetle İran’da düzenlenen Türkiye-İran 7. Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve sınır bölgelerinde işbirliğinin geliştirilmesi için önemli kararlar alındı.

Van’dan giden Heyet, İran’da Önemli Toplantıya katıldı
Yayınlama: 03.10.2024
Düzenleme: 03.10.2024
A+
A-

Türkiye-İran Ekonomik İşbirliği İçin Van’dan Güçlü Sinyal

Van Valisi Ozan Balcı, beraberindeki geniş bir heyetle İran’da düzenlenen Türkiye-İran sınır illeri ekonomik işbirliği toplantısına katıldı. Toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve sınır bölgelerinde işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla önemli kararlar alındı.

Van Valisi Balcı, İran’da ekonomik işbirliği toplantısına katıldı

Ticaret, Eğitim ve Kültür Alanında İşbirliği

Toplantıda, ticaret, eğitim, kültür, ekonomik ve sosyal alanlarda işbirliği konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle sınır ticaretinin canlandırılması, eğitim ve kültürel değişim programlarının geliştirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi üzerinde duruldu.

Vali Balcı: “Ekonomimize Büyük Katkı Sağlayacak”

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Ozan Balcı, bu toplantının iki ülke arasındaki işbirliğine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Balcı, “Toplantı başta ticaret olmak üzere, eğitim, sosyal faaliyetler gibi birçok alanda iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Farklı alanlarda komisyonlar toplantı yapıyor. İnşallah belirlenen hedeflere ulaşmada ülkemizin ekonomisine katkı anlamında bu toplantı çok büyük önem taşımaktadır. Hayırlı olsun” dedi.

Van Valisi Ozan Balcı başkanlığındaki heyetin katılımıyla gerçekleşen Türkiye-İran sınır illeri ekonomik işbirliği toplantısı, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve bölgesel işbirliğinin derinleşmesine önemli bir katkı sağlayacak.

Van Valisi Balcı, İran’da ekonomik işbirliği toplantısına katıldı

Heyetlerde Kimler Var?

Türk heyetinde Van Valisi Ozan Balcı’nın yanı sıra Hakkari Valisi Ali Çelik, Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Vali Yardımcısı Ahmet Raşit Orhan, sınır ilçe kaymakamları, meslek odaları başkanları ve kamu kurum temsilcileri yer aldı. İran İslam Cumhuriyeti heyetinde ise İran Batı Azerbaycan Genel Valisi Mohammad Sadegh Motemadıen, sınır illeri valileri, milletvekilleri ve iş adamları bulundu.

Van Valisi Balcı, İran’da ekonomik işbirliği toplantısına katıldı
İHA- VANDAHABER


BAŞKA HABERLER OKU


Bakan Uraloğlu’ndan Van müjdesi! Yeni 12 iç hat geliyor

İran’ın saldırısı sonrası İsrail’in Türkiye planı! 22 ilimiz hedefte

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.