Van Valiliği’nden Perşembe ve Cuma uyarısı!

Van Valiliği Meteorolojik veriler doğrultusunda açıklama yaparak Perşembe ve Cuma günleri kuvvetli sağanak ve aralıklı gök gürültülü sağanak olacağının uyasında bulundu.

Van Valiliği’nden Perşembe ve Cuma uyarısı!
Yayınlama: 18.09.2024
Düzenleme: 18.09.2024
A+
A-

Van Valiliği, yaptığı son değerlendirmede il genelinde ve çevre illerde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Perşembe ve Cuma günleri için yapılan uyarıda, sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar ile birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceği belirtildi.

Valilik tarafından sosyal medya üzerinde yapılan açıklamada; “Bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra bölgemiz genelinin (Van, Bitlis, Muş ve Hakkari), yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Bölge genelinde beklenen yağışların, Perşembe ve Cuma günleri kuvvetli sağanak ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağış şeklinde etkisini göstermesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının, bölge genelinde Perşembe ve Cuma günleri hissedilir ölçüde (4 ila 6 derece) düşeceği tahmin edilmektedir”

“Yağış anında kuvvetli rüzgara bağlı olarak ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı,  yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını, karayolu ulaşımında akşamalar, gök gürültülü sağanak yağış geçişleri esnasında Van Gölü’nde oluşabilecek kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”

Kiracı, ev sahibinin cinsel organını kesti

Valilik yaptığı açıklamada şu uyarılarda bulundu:

Sel ve su baskını riski:

Kuvvetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskını gibi olumsuzluklar yaşanabileceği için vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.
Rüzgar ve yıldırım tehlikesi:

Yağışlarla birlikte kuvvetli rüzgar ve yıldırım düşme riski de bulunuyor. Bu nedenle açık alanlarda bulunmaktan kaçınılmalı, elektrik tesisatlarına dikkat edilmeli.

Ulaşımda aksamalar:

Yağışlar nedeniyle karayolu ulaşımında aksamalar yaşanabilir. Vatandaşların bu konuda da dikkatli olması gerekiyor.

Van Gölü’nde dalga yükselmesi:

Yağışlar ve rüzgar nedeniyle Van Gölü’nde dalga yükselmesi bekleniyor. Bu nedenle gölde herhangi bir faaliyette bulunulmaması gerekiyor.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.