Van Kalesi’nde Utanç Verici Manzara

Türkiye’nin en önemli tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Van Kalesi, her geçen gün daha fazla ziyaretçi çekiyor. Fakat bu süreçte bazen istenmeyen görüntülerde olmuyor değil… işte bunlardan bir örneği daha Van Kalesinde yaşandı.

Van Kalesi’nde Utanç Verici Manzara
Yayınlama: 17.10.2024
Düzenleme: 17.10.2024
A+
A-

Van Kalesi’nin Duvarları Yazılarla Kirleniyor

Van Kalesine olan bu yoğun ilgi, beraberinde istenmeyen sonuçlar da getiriyor. Kale duvarlarının ziyaretçiler tarafından yazılan yazılarla kirletilmesi, binlerce yıllık tarihe verilen büyük bir zarar ve çirkin bir görüntü oluşturuyor.

Van Kalesine saldırı

Van Gölü’nün eşsiz manzarasına hakim konumuyla yıllara meydan okuyan Van Kalesi kendini bilmez insanların saldırısına uğradı.

Urartular dönemine kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip kalenin duvarları, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu döneme kadar izlerini taşımıştır.  Ancak son zamanlarda giderek artan kale duvarlarına  birileri tarafında yazılan yazılar görenleri “ bu kadarı da olmaz “ dedirtti.

Tarihe Saygısızlık

Sosyal medya üzerindeVanlife65 tarafından paylaşılan bu görüntü hem tepkiye neden olurken, hem de tarihe yapılan bu saygısızlı gözler önüne serdi. Van Kalesini görmeyen gelen ziyaretçilerin gördüğü bu tablo şaşkınlık oluşturdu. Kale duvarlarına isimlerini, aşk mesajlarını ve çeşitli yazılarını yazmaları, Kalenin estetik görünümünü bozmakla kalmıyor, aynı zamanda tarihi dokuya da zarar veriyor.

Kale duvarlarına yazılan yazıların kimler tarafından ne zaman yazıldığı bilinmemekle birlikte bu çirkin görüntülerin bir daha yaşanmaması için yetkililerin bir an önce önlem almalarını davet diyoruz.

işte çirkin görünler:



BAŞKA HABER OKU


Van’da Tiyatro Dekorları Maket Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.