Van Gölü Sahilindeki 30 yıllık Un Fabrikası Yıktırıldı

30 yıldan uzun süredir faaliyete geçemeyen ve ruhsatı bulunmayan bir un fabrikası, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Van Gölü sahilinde yer alan ve uzun yıllardır metruk halde bulunan fabrika, hem çevreye hem de ilçenin görsel dokusuna zarar veriyordu.

Van Gölü Sahilindeki 30 yıllık Un Fabrikası Yıktırıldı
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

30 Yıllık Sorun Çözüldü

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde uzun yıllardır vatandaşların gündeminde olan ruhsatsız un fabrikası, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Van Gölü sahilinde 30 yıldan fazla bir süredir inşa halinde olan ve ruhsat alamayan bu yapı, hem çevreye hem de ilçenin görsel dokusuna zarar veriyordu.

Van Gölü Sahilindeki 30 yıllık Un Fabrikası Yıktırıldı

Van Gölü Sahilindeki kirlilik Silindi

Van Gölü sahilinde yer alan ve ruhsatsız olarak inşa edilen un fabrikası, uzun yıllardır hem görsel kirlilik oluşturmuş hem de çevreye zarar verme potansiyeli taşıyordu. Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, yaptığı açıklamada, metruk hale gelen binanın ilçenin imajına zarar verdiğini ve bu nedenle yıkım kararının alındığını belirtti.

Van Gölü Sahilindeki 30 yıllık Un Fabrikası Yıktırıldı

Belediye Başkanı’ndan Açıklama

Akbaba, “30 yıldan fazladır sahil bandımızda bulunan bu ruhsatsız yapı, metruk bir hal almıştı. Görüntü kirliliğine neden olan bu binanın yıkımını gerçekleştirerek ilçemize daha güzel bir görünüm kazandırdık. Göreve geldiğimiz günden beri çürük ve metruk yapılarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yıkım çalışması da bu kapsamda gerçekleştirilmiştir” dedi.

Yıkım İşlemi Başarılı Bir Şekilde Tamamlandı

Adilcevaz Belediyesi ekipleri tarafından titizlikle yürütülen yıkım işlemi, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandı. İlçe sakinleri, uzun yıllardır sorun olan bu yapının ortadan kaldırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.