Van Gölü canavarı tekrar görüldü

Tarih boyunca farklı medeniyetlerin farklı şekillerde tasavvur ettiği ve yüzyıllar boyunca bir efsane olarak dilden dile aktarılan Van Gölü Canavarı efsanesi bir kez daha dillendirilmeye başlandı. 

Van Gölü canavarı tekrar görüldü
Yayınlama: 18.09.2024
Düzenleme: 19.09.2024
A+
A-

Van Gölü Canavarı’nı gördüğünü iddia eden vatandaşlar hiç bitmezken, teknolojik aygıtların yaygınlaşması sonrası yüzlerce kez canavarı görüntülediğini iddia eden vatandaşlar görüntü paylaştı.

Farklı dönemlerde farklı tarihi kaynaklara konu olan Van Gölü Canavarı ile ilgili iddialar yıllar sonra bir kez daha dillendirilmeye başlandı. Osmanlı Dönemi’nde sahildeki vatandaşları kaçırdığı belirtilen ve dönemin gazetelerine konu olan, 90’lı yıllarda vatandaşların canavarı gördüğünü iddia etmesi sebebiyle dünyanın gözünü çevirdiği Van’da canavar iddiaları azalsa da hiç bitmedi.

Van Gölü canavarı tekrar görüldü

Yıllar içinde tekrar tekrar gündeme gelen Van Gölü Canavarı’nı gördüğünü iddia eden vatandaşlar hiç bitmezken, teknolojik aygıtların yaygınlaşması sonrası yüzlerce kez canavarı görüntülediğini iddia eden vatandaşlar görüntü paylaştı.

Van Gölü canavarı tekrar görüldü

Her görüntü paylaşımında olay olan Van Gölü Canavarı konusu bir türlü netleşmezken, geçtiğimiz günlerde heyecan yaratan bir görüntü daha geldi. Gevaş ilçesinde Akdamar Adası’nın karşı kıyısında gölü görüntüleyen bir vatandaş suda hareket eden bir cismi takip etmeye başladı. Van Gölü Canavarı olduğunu iddia ettiği cismi takip eden vatandaşın görüntüsü farklı platformlarda paylaşılırken yeni bir tartışma daha başlattı.

şehrivan


Van Canavarı Efsane mi, Gerçek mi? Tarihteki Yeri

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.