Van Gençlik Festivalin iptali ve Van Polisini zan altında bırakan sanatçılara sert tepki

6-7-8 ekim tarihlerinden yapılması planlanan fakat menajer ve sanatçıların yaptığı paylaşımlardan olayı gerçekleşmeyen Van Gençlik Festivalinin iptali nedenin belirten Milli beka Hareketi Van il Başkanı Servet ALADAĞ sert tepki gösterdi.

Van Gençlik Festivalin iptali ve Van Polisini zan altında bırakan sanatçılara sert tepki
Yayınlama: 10.10.2023
Düzenleme: 12.10.2023
A+
A-

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Milli beka Hareketi Van il Başkanı Servet ALADAĞ, son dakika sanatçıların yaptığı olumsuz paylaşımlardan dolayı Van Gençlik Festivalinin iptal edilmesine neden olduğunu belirtti.

Bütün hazırlıkların yapıldığı ve her türlü güvenlik tedbirlerin alan Van Polis Teşkilatını yapılan paylaşımlardan zan altında bırakmalarına karşı sert bir ifade kullanan Milli beka Hareketi Van il Başkanı Servet ALADAĞ, Sanatçıların yaptığı bu davranış Van Halkına bir hakaret olarak kabul ettiklerini ve sonuna kadar bu davranışın cezasız kalmaması için gerekli yerlere şikayette bulunacağın söyledi.

İşte Milli beka Hareketi Van il Başkanı Servet ALADAĞ tarafından yapılan o açıklama:

“Değerli basın mensupları kıymetli Vanlı hemşerilerimiz Türk Devletine 24 saat hizmet eden, nasıl ki burada güvenli ve huzurlu bir biçimde bu açıklamamızı gerçekleştirmemize milli güvenlik duruşu hassasiyeti gösteren ve etrafta kuş dahi uçurtmayan Emniyet teşkilatının kıymetli şehadet erleri Hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

“Bugün burada toplanmamızın sebebi 6-7-8 ekim 2023 tarihinde 15 Temmuz Şehitler parkında düzenleyecek olduğumuz, lakin esefle kınadığımız bazı olumsuzluklar nedeniyle üzülerek ifade etmek isteriz ki gerçekleşmeyen Van Gençlik Festivalinin neden gerçekleşmediğini daha doğrusu gerçekleştirilmek istemediğini herkesin bilmesi için bu açıklamayı yapmak için burada toplanmış bulunmaktayız..”

 

“Vanlı hemşerilerimizin gönüllerinde taht kurmak, bu kadim ve kıymetli şehirde değerli vatandaşlarımıza bu büyük ve kıymetli organizasyon aracılığı ile bir nebze  olsa neşe katmak, yıllardır dört gözle beklenen böylesi muhteşem bir organizasyona Van gibi doğuanadolu coğrafyasının güzide şehrinde ev sahipliği yaptırmak bizim için şeref nişanesi olacaktı..”

 

“Lakin bu muhteşem organizasyonun gerçekleşmemesi için yapılan gizli oyun ve planların açığa çıkması, bu organizasyonun yapılmaması için kabul edilmesi mümkün olmayan girişimler yapılması, Vanlı kardeşlerimizin de bu festivalden mağdur bırakılması için yapılan girişimleri dile getirmek için bu açıklamayı yapmamız hasıl olmuştur..”

 

Öncelikle Vanlı hemşerilerimizden özür diliyor, biraz sonra ayrıntılı olarak yapacağımız açıklama neticesinde bizlere hak vereceklerini umut ediyoruz.”

“Festivale katılım sağlayacak olan sanatçılardan; Emirhan Çakal, Heijan & Muti, Tefo & seko, Oğulcan Nihat, Aleyna Kalaycıoğlu, Level C 5, Ayaz, Sancak, Ferhat Ündür, Zehra Gülüç isimli sanatçıların sahne alması için günler öncesinden menajer Muhammed Taha Karadoğlu ile 1.800.000 TL’ye sözlü anlaştık.

İlk etapta Menajer Taha Karadoğlu’na sözlesme olmadan tamamen güvene dayalı 300.000 tl , aradan 3 gün sonra da 250.000 TL ödemek suretiyle toplamda 550.000 TL kapora miktarı gönderdik, sanatçıların konaklama yapacakları otel, intikallerini sağlayacak uçak ve araç transferlerinin ödemesinin tamamı olarakta 300 bin tl ayrıca ödedik.”

 

Festival alanına sahne kurulumu, 180 kişilik güvenlik personeli, sahne ve standların elektik aksam ve malzemeleri, bayan/erkek tuvalet konteynırları ve su giderleri vs. teşkilat ve tesisatlarının tamamı festival alanına kurulmuş,kurulum bedelleri yaklaşık 1 milyon 500 bin tl malolmustur.

 

Organizasyonun ilk günü olan 6 Ekim 2023 Cuma günü sahne almasını beklediğimiz Sanatçılardan EMİRHAN ÇAKAL ve AYAZ ERDOĞAN sahne alacağı gün festivalin güvenlik önlemlerinde sorun olduğunu, Emniyetin güvenlik önlemi alamakta yetersiz kaldığını belirtirek kendi sayfalarından payşastıkları bir yazı ile şahsi “İnstagram sayfalarından” durum/hikaye paylaşımı yapıp festivale gelemeyeceklerini belirtmişlerdir..

 

Festival alanına giriş yapmak için akın akın gelen seyirciler, sanatçıların yapmış oldukları bu açıklamalardan sonra maalesef geri dönmüş olup, aynı gün sahne alacak olan diğer sanatçılardan ALEYNA KALAYCIOĞLU ve AYAZ ERDOĞAN’nın da alanı terk eden çok sayıdaki katılımcının alanı terk ettiğini görünce onlarda sahneye çıkmayı reddetmişlerdir..

 

Bir diğer taraftan 7 Ekim 2023 Cumartesi günü sahne alması beklenen sanatçılardan Heijan’da kendi instagram sayfasından aynı şekilde konserin güvenlik tedbirlerinde sorun olduğunu beyan ederek katılamayacağını ifade etmiş, Türk Polis Teşkilatını diğer sanatçıların yaptığı gibi aynı şekilde zan altında bırakmıştır..

 

Öncelikle şunu açık bir dille ifade etmek isteriz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti Emniyet birimleriyle, Askeriyle ve İstihbaratı ile dünya üzerinde en güvenli ve en huzurlu ülkedir, İçişleri bakanımız Sn. Ali Yerlikaya ve çalışma arkadaşları gece gündüz demeden Milli huzur ve Milli güvenliğimizin en üst seviyede sağlanması için muhteşem çalışmalar yapmaktadır.. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin herhangi bir toprağında milli güvenlik be milli zafiyet olması mümkün değildir bundan sonra da asla mümkün olmayacaktır..

 

Bu topraklarda yaşayan herkes bilir ki Türk Devletinin Milli güvenliğini bozabilecek ve huzursuzluk çıkarabilecek bir haydut daha anasının karnından doğmamıştır..

 

Festivalin başladığı ilk gün Sayın Van Valiliği tarafından çok yüksek derecede güvenlik önlemi alındığı gibi festival alanında bomba ve düzenek araması yapılmış tüm güvenlik tedbirleri de olağandan daha fazla sağlanmıştır.. Yüzlerce çevik kuvvet görevilisi polis memuru, 3 adet akrep aracı, onlarca sivil memur ile festival alanının etrafında kuş dahi uçurtulmamıştır..

 

Sayın Valiliğin talimatları ile; Festival alanının Milli güvenliği bu kadar düzenli ve eksiksiz yapılmışken, festival alanının içi ve dışı da en üst düzeyde korunurken, sanatçıların bu tarzda bir yazı yazması ve paylaşması Türkiye Cumhuriyeti devletine ve emniyet teşkilatına karşı büyük bir zan olmuştur..

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenliğini aciz göstermek, Şehit Ocağımız olan Türk Polis Teşkilatının muhteşem çalışmalarına gölge düşürmek, özellikle ve özellikle Van Valimiz Sn. Ozan Balcı beyefendinin bu kadim topraklarda yapmış olduğu ve herkesin takdirini aldığı güvenlik tedbir ve çalışmalarına karşı da sanatçıların yaptığı ve yazdığı bu paylaşımları kabul etmek asla mümkün değildir..

 

Bu açıklamamızı gerçekleştirdikten hemen sonra Van Cumhuriyet Baş Savcılığına delil bilgi belge ekran görüntüsü yazışma vs. Tüm bilgileri sayın Savcılığımıza şikayet dilekçemizle beraber teslim edeceğimizi bu yapılan kabul edilmesi mümkün olmayan girişimlerin takipçisi olacağımızı, sanatçılardan ve sorumlu olan menajer ekibinden açıklama gelmemesi durumunda ilerleyen günlerde daha sert ve daha yüksek hassasiyetli bir açıklama daha yapacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

Van Gençlik Festivalin iptali ve Van Polisini zan altında bırakan sanatçılara sert tepki Van Gençlik Festivalin iptali ve Van Polisini zan altında bırakan sanatçılara sert tepki Van Gençlik Festivalin iptali ve Van Polisini zan altında bırakan sanatçılara sert tepki

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.