Vali Balcı’dan Bal Üreticilere Destek Ziyareti

Vali Ozan Balcı, Bahçesaray İlçesinde sezonun ilk bal ve ceviz hasadına katılarak, sepetten bal kesip çiftçilere bereketli olmasını diledi.

Vali Balcı’dan Bal Üreticilere Destek Ziyareti
Yayınlama: 16.10.2024
A+
A-

Vali Ozan Balcı, Bahçesaray İlçesinde ceviz hasadına katıldı

Bahçesaray ilçesi gezisi kapsamında bir vatandaşın tarlasını ziyaret eden Vali Balcı, ilk olarak ceviz silkeleyerek ilk hasadı yaptı.

Bahçesaray cevizinin kalitesine dikkat çeken Vali Ozan Balcı, “Ceviz üretiminin artırılması ve geliştirilmesi için çiftçilere önemli destekler verildiğini söyledi. Bahçesaray ilçesine 2 yıl içerisinde özel olarak 50 bin ceviz fidanı dikildiğini ve bu sayının artırılacağına dikkat çeken Valimiz; Van’ı ağaçlandırmak için 3 milyon meyve fidanı projesi başlatıldığını söyledi.

Vali Balcı'dan Bal Üreticilere Destek Ziyareti

2 milyon fidan toprakla buluştu

  • Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 2 milyon fidanı Van’ın topraklarıyla buluşturduklarını belirten Vali Ozan Balcı, Fidanlık alanımızda da şu anda ayva, kayısı, şeftali, elma, armut, kiraz, ceviz, üzüm olmak üzere 850 bini meyve toplam 1 milyon 250 bin fidanımız büyüyor. Bu fidanlarımızı aşılayıp, yetiştirip ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız söyledi.

Vali Balcı'dan Bal Üreticilere Destek Ziyareti

Bahçesaray İlçesinde Bal Hasadı

Daha sonra bal hasadına geçen Vali Ozan Balcı, Bahçesaray İlçesinde sezonun ilk bal hasadına katılarak, sepetten bal kesip bereketli olmasını diledi.

Programı kapsamında Bahçesaray ilçesine giden Vali Balcı, Bal üreticisi Affan Orhan’ın bal hasadına katıldı.

Kara kovan peteklerini sepetlerden dikkatli bir şekilde çıkaran Vali Ozan Balcı, “Bahçesaray ilçemiz bal üretimi bakımından çok önemli bir merkez. Biz bal üreticilerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. İlimizdeki bu kaliteli balın markalaşması için çalışıyoruz.” dedi.


BAŞKA HABER OKU


Van’da kaybolan Rojin’in cenazesi aileye teslim edildi

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.