Uzman isim Van için beklenen depremin tarihini açıkladı!

Van için yapılan uyarılar endişe yaratırken, geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.3’lük deprem sonrası bir uyarı da Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan gelirken Van için beklenen depremin tarihini ve büyüklüğünü açıkladı.

Uzman isim Van için beklenen depremin tarihini açıkladı!
Yayınlama: 23.07.2024
A+
A-

Van için beklenen tarih

23 Ekim 2011 yılında iki büyük depremle sarsılan Van o yıldan bu yana sayısız deprem meydana gelirken, konunun uzmanı isimlerden de sık sık uyarılar da gelmeye devam ediyor. Van için yapılan uyarılar endişe yaratırken, geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.3’lük deprem sonrası bir uyarı da Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan gelirken Van için beklenen depremin tarihini ve büyüklüğünü açıkladı.

Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın Van ile ilgili sözleri gündem yaratmaya devam ediyor. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Van Gölü ve çevresi için kritik deprem uyarısında bulundu. Van Gölü ve çevresindeki kırık fay hatlarına dikkat çekerek Van için beklenen depremin tarihini ve büyüklüğünü açıkladı.

“DEPREM UZMANI AHMET ERCAN UYARDI”

6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremleri sonrası Türkiye’de birçok kırık fay aktif hale gelirken sık sık yeni depremler de meydana gelmeye devam ediyor. Deprem uzmanı ve Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarih vererek Van için beklenen depremin büyüklüğünü de açıkladı.

 

“7,3 BÜYÜKLÜĞÜ ARASINDA DEPREM MEYDANA GELEBİLİR”

Van Gölü çevresinde birçok kırık fay hattı bulunur. Çaldıran, Muradiye, Tutak, Karayazı, Erçiş ve Gürpınar kırıkları en bilinenleridir. Bu kırık hatlarında her 30-40 yılda bir, 5,5 ile 7,3 büyüklüğü arasında depremler meydana gelmektedir.

“VAN GÖLÜ HAKKINDA BİLGİ VERDİ”

Van Gölü, dünyanın en büyük sodalı gölüdür. Tuzluluk oranı yüzde 19, pH değeri 9,8’dir. Yüz ölçümü 3713 km² olan göl, denizden 1646 metre yüksektedir. Ortalama derinliği 171 metre, en derin noktası ise 451 metredir. 600 bin yıl önce Nemrut Dağı’ndan akan lavların, Tatvan-Bitlis-Muş ovasını tıkamasıyla oluşmuştur. Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuşadası adalarına ev sahipliği yapar. Van Gölü’nün su hacmi 607 km³’tür. Gölün su seviyesi, 3,36 metre aralığında yükselip alçalmaktadır. Bölgedeki yağışların göle ulaşması ise üç yıl sürmektedir.

KAYNAK: ŞEHRİVAN HABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.