Tüm Türkiye sabah namazında Gazze için dua edecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün sabah namazında tüm camilerde Gazze’de soykırıma uğrayan Filistinliler ve şehitler için dua edileceğini duyurdu.

Tüm Türkiye sabah namazında Gazze için dua edecek
Yayınlama: 31.05.2024
Düzenleme: 31.05.2024
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, sosyal medya hesabından “Filistin’e destek, Gazze’ye dua” paylaşımında bulundu.

Erbaş, paylaşımında, “Gazze’de soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlerimiz ve vatan müdafaasında şehadete kavuşan aziz şehitlerimiz için 31 Mayıs Cuma günü (yarın) sabah namazında tüm camilerimizde dua edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Tüm Türkiye sabah namazında Gazze için dua edecek

Kendisinin de Ankara Hacı Bayram Veli Camisinde olacağını bildiren Erbaş, herkesi ülkenin dört bir yanında yapılacak dualara katılmaya davet etti.

Filistin’e destek, Gazze’ye dua
Gazze’de soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlerimiz ve vatan müdafaasında şehadete kavuşan aziz şehitlerimiz için 31 Mayıs Cuma günü (yarın) sabah namazında tüm camilerimizde dua edeceğiz.
Biz de Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde olacağız inşallah.… pic.twitter.com/H0cIkucsrM

— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) May 30, 2024


Camilerde İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının “Filistin’e destek, Gazze’ye dua” çağrısı üzerine gerçekleştirilen programlarda cemaattekiler, katledilen Müslümanlar için edilen dualara iştirak etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde sabah namazını kıldırdı ve Kur’an-ı Kerim okudu.

Tesbihatlar ve getirilen salavatların ardından cemaate hitap eden Erbaş, “Şanlı ordumuzun kahraman askerleri, cennet karşılığında canlarını ve mallarını Rabbimizin satın aldığı kimselerdir.” diyerek, tüm şehitlere rahmet diledi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.