Sosyal medyada erişim yasağı devam edecek mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TGRT Haber ekranlarında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Sosyal medyada erişim yasağı devam edecek mi?
Yayınlama: 06.09.2024
A+
A-

TGRT Haber ekranlarında gazeteci Cem Küçük ve Fatih Atik’in sorularına cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı tüneli, Kalkınma Yolu projesinden, Instagram ve Roblox erişim engeline kadar önemli konularda açıklama yapıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 

KALKINMA YOLU’NDA SON DURUM

“Irak ve Türkiye arasında yakından çalışmalar sürüyor. Bu bölgenin projesi olan projeye Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yakından takibiyle Katar ve BAE’de Nisan ayındaki mutabakata katıldı.

Şuanda hem karayolu hem de demiryolu projesi bitme aşamasında. Artık finansmanın nasıl karşılanacağı, müteahhitlik ve işletme işlerinin nasıl yapılacağını konuşuyoruz. Bu sene yapım anlamında bir aşama kat edemeyebiliriz. Ancak önümüzdeki sene Basra Köfrezi’ndeki FAV limanından başlayıp Ova köye kadar gelecek kara ve demir yolu projesi hayata geçecek.”

TÜRKİYE’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

Süveyş Kanalı’ndan Çin’den Londra’ya giden 35 günlük bir durumu konuşuyor. Çin’den çıkan bir yük, Basra Körfezi’nden 25 günde Avrupa’ya ulaşacak. Kalkınma Yolu projesi yolu boyunca bölgeye üretim ve sanayileşme konusunda çok ciddi katkılar sağlayacak.

Bugün Manisa’dan yayınınıza katıldım. İzmir-İstanbul Otoyolundan geldim. Yolu açtıktan sonra bölgede 12 yeni sanayi bölgesi kuruldu.

Londra’dan Pekin’e kadar uzanacak olan bu proje bu nedenle önemli. Aynı zamanda stratejik ve siyasi olarak Türkiye’ye güç sağlayacak.

TÜRKİYE’DEN GEÇMESİ ÇOK KIYMETLİ

Çin’den Londra’ya kadar giden bir demiryolunun ülkenizden geçmesi çok kıymetli. Hem demir yolu hem de bir otoyolu olacak. Doğu Batı ekseninde 3 tane birbirine paralel koridor var. Bir tanesi, kuzey koridoru, Rusya’dan, orta koridor Türkiye’den, güney koridoru ise Süveyş ya da Ümit Burnu’ndan geçen koridor. Bu koridorlar çok önemli. Ticaret yaparak taşınan ürünlerden gelir elde ediyorsunuz. Bir taraftan da belli üretim ve lojistik merkezleri elinizde tutarak siyasi ve stratejik avantaj elde edebiliyorsunuz.

INSTAGRAM’A YASAK NEDEN GELDİ?

Dinamik bir süreç ama yeniden yaşansın istemiyoruz. Sürekli iletişim halindeyiz. 8 adet sosyal medya uygulamasının temsilcisi var. Biz her zaman kapatma uygulamıyoruz. Erişimi yavaşlatıyoruz bazen reklam yasağı uyguluyoruz. Bu konularda aksama olursa bazı konuştuğumuz yaptırımları da devreye alıyoruz. Instagram yasağında ise katalog suçlar konusunda bildirimimiz oldu. Onlara uyulmadığı için erişim engeli getirdik. Bunun dışında olan şeyler de vardı. Bir şirketin kuralı varsa o ülkenin de kullanıcısı var. Türkiye’de totalde 60 milyon sosyal medya kullanıcısı var. En fazla Instagram kullanılıyor. İsmail Haniye konusunda da hassasiyetlerimiz vardı. İstediğimiz her şeyi aldık dersek olmaz. Biz sosyal medya uygulamaları kadar yasakçı ve kısıtlayıcı değiliz. Instagram önemli ölçüde isteklerimizi yerine getirdi.

 

ROBLOX YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Roblox oyunu ile ilgili bizle bir temas oldu. BTK olarak yetkimizi kullandık. Burada süreç biraz farklı ilerledik. Beni arkadaşlarım aradı, alınan bir kararı bildirdiler. Ben bu kararla birlikte Roblox denilen oyunu öğrenmiş oldum. Kararları okudum, görselleri izledim. Ben çocuklarımız için endişelendim. 4 saat içinde yasağı uyguladık. Veliler bize ‘Allah razı olsun biz engelleyemedik siz engellediniz’ dediler.

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.