Son dakika! LGS sınav sonuçları açıklandı!

Son dakika eğitim haberi: Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LGS sınav sonuçları açıklandı. MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, “https://meb.gov.tr” adresinden açıklandı. İşte meb.gov.tr sonuç sorgulama ekranı…

Son dakika! LGS sınav sonuçları açıklandı!
Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-

İşte sonuç sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haberi duyurdu. MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, “https://meb.gov.tr” adresinden açıklandığını duyurdu.

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi sonuçları açıklandı. İyi bir lisede okumanın hayalini kuran öğrenciler bir sonraki adımda tercih heyecanını yaşamaya başlayacak.

TIKLA ÖĞREN: LGS SONUÇLARI

Adaylar sınav sonuçları ekranında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil testlerinden doğru-yanlış cevap sayılarını görüntüleyebilecek. LGS sınav sonuçları ekranında adayların 100 ve 500 puan arasında değerlendirilen sonuçları yer alacak.

Tercih süreci nasıl olacak?

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayınlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak. Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek. LGS kapsamında yapılacak lise tercih süreci de bugün başlatıldı. Lise tercihleri, 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00’ye kadar devam edecek. LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.

 

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ - HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.