Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından muhalefete kritik çağrı: Destek verin bu işi bitirelim

Türkmenistan ziyareti öncesi basın açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye dair konuştu. Bir gazetecinin “Anayasaya değişikliği ele alındı mı?” sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Etraflıca birçok konuyu görüştük. İkimizin oyu parlamentoda anayasa değişikliğine yeterli değil. Bu konuda diğer partilerin destek vermesi işimizi kolaylaştıracak. Temennimiz diğer partilerin vereceği destekle bu anayasa değişikliğini yapacak sayıya ulaşalım.” dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından muhalefete kritik çağrı: Destek verin bu işi bitirelim
Yayınlama: 13.12.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliğiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

“MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede Anayasaya değişikliği ele alındı mı?” sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı oylarının değişiklik yeterli olmadığını vurguladı. Değişiklik için muhalefet partilerinin de desteğine ihtiyaç olduğunu kaydederek çağrıda bulundu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN MUHALEFETE DESTEK ÇAĞRISI

Erdoğan, “Devlet beyle etraflıca birçok konuyu görüştük. İkimizin oyu parlamentoda anayasa değişikliğine yeterli değil. Gerek başörtü meselesi, gerek aile konusu bu konularda anayasa değişikliği hususunda parlamentodaki diğer partilerin destek vermesi işimizi kolaylaştıracak. Grubumuz bu çalışmaları Cumhur İttifakı’yla beraber yürütüyor. Temennimiz odur ki parlamentodaki diğer partilerin desteğiyle bu anayasa değişikliğini yapacak sayıya ulaşalım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“İlişkilerimizi güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızda mevcut bölgesel, küresel gelişmelerin sunduğu imkanları da göz önünde bulunduruyoruz. Enerji, ulaştırma ve ticari konular zirvemizin ana gündem maddelerini teşkil edecektir. İlişkilerimizin ahdi zeminini kuvvetlendirmek üzere muhtelif anlaşma metinlerini imzalayacağız. Enerji, ulaştırma, ticaret, ekonomi, bilim ve kültür alanlarından sorumlu kurumlarımız arasında etkin işbirliği mekanizmalarını desteklemiş olacağız.

“MAKSADIMIZ BÖLGEMİZ İÇİN GÜVENLİ GELECEK İNŞA ETMEK”

Maksadımız sadece 3 ülke halkı için değil, kardeş Türk devletleri ve bölgemiz için daha müreffeh ve güvenli gelecek inşa etmektir. Başta Türk Devletleri Teşkilatlarımız olmak üzere çok taraflı işbirliğini güçlendirilmesi hedeflerimiz arasındadır. 21. Yüzyılın bir Türk Asrı olabilmesi için çalışmaya, dayanışmaya, kardeşlerimizi her alanda perçinlemeye inşallah devam edeceğiz.

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak : Haberler.com

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.