Okullara güvenlik görevlisi alımı yapılacak mı?

Son birkaç yıldır yapılmayan güvenlik görevlileri ile ilgili olarak sertifikaları bulunan vatandaşlar büyük merak içerisindeler. Güvenlik görevlisi alımı 2024/ 2025 Eğitim Öğretim Yılında yapılacak mı?

Okullara güvenlik görevlisi alımı yapılacak mı?
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

MEB’den önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere güvenlik görevlisi alımı yapılacak mı? Söz konusu güvenlik personeli görevlendirmesi ile ilgili hangi açıklamalar yapıldı? Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmak üzere yıllardır güvenlik personel alımı yapılmıyor.

Pandemi ardından personel alım olmadı

En son pandemi döneminde görev yapan güvenlik görevlileri imzalamış oldukları sözleşmeler gereği öğrencisi olmayan okullarda yıl boyu görev yaptılar. Pandemi döneminin sona ermesinin ardından okullara güvenlik görevlisi alımı yapılmadı. Söz konusu güvenlik personeli olmak için sertifika alan vatandaşlar ise dört gözle Milli Eğitim Bakanlığı vereceği kararı bekliyor.

Söz konusu personel görevlendirmeleri için tasarruf tedbirleri kapsamında alımlar yapılmaktadır. Okulların en önemli ihtiyaçlarından olan temizlik personeli alımı ile ilgili yürütülen yeni görevlendirilme usulü sebebiyle çok az sayıda başvuru bulunması sebebiyle okulların temizlik personeli görevlendirme işlemleri bu sene yapılamadı.

Güvenlik görevlileri ile ilgili olarak ise söz konusu güvenlik görevlilerinin alımı ile ilgili 2024/ 2025 Eğitim Öğretim Yılında da herhangi bir ödeneğin ayrılmadığı belirtildi. Okulların mevcut durumda tek güvenlik ekipmanı ise güvenlik kameralarıdır.

Meb Hocam

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.