Okul müdürlerinin yetkisi elinden alındı!

Bakan Tekin öğrencilerin okullara kayıt sürecinde okul müdürlüklerine karşı takınan tavrı eleştirerek “Gerçekten rahatsızım. Okul müdürleri bu şekilde zan altında kalıyor. Bu ciddi bir haksızlık” diyerek bakın neler söyledi?

Okul müdürlerinin yetkisi elinden alındı!
Yayınlama: 04.09.2024
Düzenleme: 04.09.2024
A+
A-

Yeni eğitim öğretim yılı itibariyle okul müdürlerinin öğrencinin sınıfını seçme veya öğretmenini belirleme hakkı sınırlandırıldı. Elinden alınan bu hak aslında önceki yıllarda da yaşanan okul müdürlerinin içine düştükleri yanlış pozisyonu önleyebilmekti.

Adrese dayalı olarak gerçekleştirilen kayıt sistemi sayesinde bir velinin müdürün yanına gelerek öğrencisinin farklı bir okula, şubeye veya öğretmene atanmasını istemesi artık mümkün olamayacak.

Yasalar buna izin vermeyecek. Veliler her ne kadar İlköğretimde öğretmen seçmek isteseler de bu kafa karışıklığı artık sona ermiş oldu. Yasada yapılan küçük bir değişiklik 1.sınıf ve 5. sınıfa kayıt olan bir öğrencinin okul şubesi ve öğretmenin seçilirken okul müdürünün rolünü etkisiz hale getirmiş oldu.

Yeni Sistem ile Değişen Ne Oldu?

Geliştirilen bu yeni sistemde okul müdürünün ya da farklı birine müdahalesi artık bulunamıyor. Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü iller üzerinden hayata geçirdiği yenilik ile okul ve öğretmen seçimleri otomatik kayıt yoluyla gerçekleştiriliyor.

Bakan Tekin konuşmasının devamında kayıt ücreti ve okul müdürlerinin baskısı konusuna da yer verdi. Tekin okula kaydının zaten ücretsiz ve sistem tarafından yapıldığını ancak kayıt hakkı olmadığı halde bir okul müdürüne velinin gidip baskı yaptığını ve sonrasında bunu kayıt ücreti istediler gibi sunduklarını ve bunun doğru olmadığını ifade etti.

Okulun müdürünün belirtilen adres dışında, herhangi bir öğrencinin herhangi bir okula kayıt yaptırması mümkün değil.

 

Kaynak: MEB HOCAM

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.