Okul kantinlerinden kötü kokular geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan okulların kantinleri kiraya verilmektedir. Ancak bazı okullarda kantinlerde yaşanan usulsüzlük sebebiyle veli şikayeti gibi sebeplerden dolayı MEB bazı bölgelerde inceleme başlattı. Peki yaşanan usulsüzlük nedir? İşte detaylar…

Okul kantinlerinden kötü kokular geliyor
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

MEB bazı okullara inceleme başlatacak

2024 / 2025 Eğitim Öğretim Yılında okullara ödeneklerin beklenenden daha az gönderilmesi sebebiyle okulların bir yıllık ihtiyacı olan maddi kaynaklar okul yöneticileri ciddi anlamda zorluk çekiyor. Ancak bazı okullarda görev yapmakta olan okul yöneticilerinin kantin kiraları için uyguladığı yöntemler büyük usulsüzlükler barındırıyor.

Okul kantinleri kiraya verilmiş olsa da belli kurallarda uymadan işletilemez. Özellikle kantinlerde satılacak olan ürünlerle ilgili olarak bakanlık çeşitli kurallar belirlemiştir.

Ancak bazı okullarda söz konusu kural ihlallerine uyulmaması karşılığında okula bağış yapma teklifinde bulunan kantin işletmecileri sebebiyle bazı okullara soruşturma açıldı.

Normal şartlarda her ay yapılması gereken kantin denetimleri neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ölçütlere göre kantin denetleme kurulu tarafından ilgili denetimlerin yapılması gerekmektedir.

  • Bu kapsamda kantin denetim komisyonunun her ay ilgili denetim faaliyetlerini yerine getirmesi gerekir. Ancak söz konusu denetimlerin yapılmasının da önüne geçen okul yöneticileri ilgili süreç içerisinde görevi kötüye kullanmaktan kusurlu bulunacaklardır.

İlgili kantin denetim komisyonunda genel olarak Fen Bilimleri Öğretmenleri ve okul müdür yardımcıları görev yapmaktadır.

Öğretmen Meb

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.