Öğretmen atamalarının önündeki engel kalktı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine atanacak olan 20000 öğretmenin atama işlemleri Danıştay’a açılan dava yüzünden tamamlanamadı. KPSS ve mülakat sonucu neticesinde oluşturulacak olan atamaya esas puan çeşitli sendikalar ve siyasi partiler tarafından Danıştay’a taşındı.

Öğretmen atamalarının önündeki engel kalktı
Yayınlama: 13.09.2024
A+
A-

Öğretmen atamaları ile ilgili olarak danıştay’a açılan davadan dolayı öğretmen atamaları gerçekleştirilemiyordu. dava kapsamında çeşitli sendikalar ve siyasi partiler mülakat sürecini İptal edilmesini talep etmişlerdi. Danıştayın ve söz konusu talebi reddetmesin ardından şimdi gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. İşte detaylar…

Öğretmen atamalarının önündeki engel kalktı

  • Davayı açanların en temel amacı atamaya esas puan olarak sadece Kamu Personeli Seçme sınavı puanının kabul edilmesiydi. Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu süreç içerisinde ilgili dava sonuçlanana kadar atamaların yapılamayacağını ifade etmişti. Ancak Danıştay verdiği karar neticesinde sistemin aynı şekilde devam etmesi yönünde hüküm verdi.

Yani öğretmen atamaları için KPSS puanının yanında mülakat puanı da kullanılacak. Atamaya esas puan olarak nitelendirilen sistem eskiden olduğu gibi devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu süreç içerisinde atamaları bir an önce gerçekleştirmesi bekleniyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılına yetişmeyen öğretmen atamaları sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okullarda çok sayıda açık oluştu. Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu açığı ücretli öğretmenlerle gidermeye çalıştı. Söz konusu sürecin Eylül ayının sonuna kadar tamamlanması durumunda atanacak olan 20.000 öğretmenin Ekim ayında göreve başlaması planlanıyor.

Meb Hocam

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.