Milletvekilliği için istifalar başladı

Her gün seçime bir adım daha yaklaşınca her partiden de istifa haberleri gelmeye başladı. Partilerde teşkilat yöneticilerinin milletvekili adaylığı için gayrı resmi seçim takvimi işlemeye başladı.

Milletvekilliği için istifalar başladı
Yayınlama: 29.12.2022
Düzenleme: 29.12.2022
A+
A-

AK PARTİ’DEN SON DURUM

Adaylık için bekleyen 50 den fazla il başkanı genel merkezden gelecek olan talimatı bekliyor. İl başkanlarının aday adaylığı konusunda nabzını yoklayan AK Parti konuyla ilgili her hangi bir açılama yapmadı. Genel Merkez’in onayı olmadan adaylık için istifa edilmemesi talimatı dışında, onay verilen il başkanlarından bu ay sonuna kadar istifaların alınacağı belirtiliyor.

 

MHP’DEN İSTİFALAR GELMEYE BAŞLADI

Cumhur İttifakı ortağı MHP’de ise Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin il başkanları toplantısında verdiği talimat uyarınca aday adaylığı için il başkanlarından peş peşe istifa açıklamaları gelmeye başladı.

MHP il başkanlarından da aday adaylığı için istifa açıklamaları peş peşe gelmeye başladı. Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Denizli İl Başkanı Yusuf Garip, Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve Mardin İl Başkanı Ferhan Bozkuş önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için şu ana kadar partideki görevlerinden istifa ettiklerini duyuran isimler arasında yer aldılar.

İl Başkanlığı görevini bırakan MHP’li isimler, istifalarını “Devlet Bahçeli Beyefendi’nin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları uyarınca, MHP Parti Tüzüğü’nün 94. maddesine istinaden, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyeti ile ayrılmış bulunmaktayım” açıklamalarıyla duyurdular.

 

CHP’DE BOŞ DURMUYOR

CHP’de ise il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri için belirlenen takvim uyarınca 5 Aralık’ta başlayan aday adaylığı için istifa sürecinde CHP’de milletvekilliği için 40-45 civarında il başkanının istifa etti.

CHP, milletvekili olmak isteyen belediye başkanları için ise YSK’nın belirleyeceği takvim çerçevesinde kamu görevlileri için ilan edilecek resmi seçim takvimini uygulayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarının milletvekili adaylığı için istifalarına sıcak bakmadığı belirtilirken, bu konuda istisnalar olabileceği ifade ediliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yaptığı yazılı açıklamada, 2023 yılında yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmayı düşünen il, ilçe ve belde başkanları ile il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesi için 26 Aralık’a kadar verilen sürenin dün sona erdiğini belirtti.

Salıcı, milletvekili aday adayı olmak için 40 il başkanı ve 39 ilçe başkanının istifa ettiğini kaydetti.

Bu kapsamda Bursa, Nevşehir, Malatya, Isparta, Erzincan, Aksaray, Tokat, Uşak, Yalova, Çorum, Balıkesir, Konya, Burdur, Mersin, Kırşehir, Hakkari, Tunceli, Van, Batman, Trabzon, Kocaeli, Karaman, Ordu, Hatay, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Aydın, Manisa, Çanakkale, Kayseri, Muğla, İzmir, Rize, Denizli, Sivas, Kilis, Gümüşhane, Artvin ve Karabük il başkanlarının istifa ettiği belirtildi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.