Kayıt parası isteyen okul müdürleri nereye şikayet edilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kesinlikle yasak olduğu belirtilmesine rağmen hala bazı okulların müdürleri velilerden inatla kayıt parası adı altında yüksek ücretler talep etmektedir. Peki söz konusu ücretleri talep eden okul müdürleri nereye şikayet edilecek?

Kayıt parası isteyen okul müdürleri nereye şikayet edilecek?
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim vermekte olan devlet okulları tamamen ücretsizdir. Söz konusu eğitim hizmetleri anayasal güvence altına alınmıştır.

  • Nereden türediği belli olmayan yolsuzluk derecesinde bir hale gelen kayıt parası ücretleri kesinlikle yasal değildir ve söz konusu ücreti talep eden okul müdürleri Anayasal suç işlemektedirler.

Söz konusu ücretleri talep eden okul müdürleri bağlı bulundukları ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçe ile veliler tarafından bizzat şikayet edilmelidir. Ardından söz konusu durum CİMER’e de şikayet edilmelidir.

  • Söz konusu ücretleri ses çıkarmayan ve ödeyen veriler de ilgili suçun işlenmesinde büyük pay sahibidirler.

Devlet okulları hiç kimsenin tasarrufunda ve tekelinde değildir. Devlet okulları vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermek amacıyla fırsat ve imkan eşitliği sağlamak üzere eğitim verme misyonunu edinmiş kurumlardır.

Meb Hocam

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.