Kadim Aşiretler Federasyonun aldığı kararlar

Kadim Aşiretler Federasyonu 1. Ulusal Gençlerle Geleceği İnşa Et Kongre Taslak Sonuçları belli oldu.

Kadim Aşiretler Federasyonun aldığı kararlar
Yayınlama: 15.01.2023
Düzenleme: 15.01.2023
A+
A-

14 Ocak 2023 tarihinde Van’da ilinde Kadim Aşiretler Federasyonu tarafından düzenlenen, Kongre Kurul Başkanlığını Kadim Aşiretler Genel Başkanı Rasim Aslan’ın üstlendiği ve Kongre Koordinatörlüğünü de Bitlis Eren Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık’ın yürüttüğü 1. Ulusal Gençlerle Geleceği İnşa Et Kongresi başarıyla tamamlandı. Kongreye dair sonuç taslak ilkeleri 15 Ocak 2023’te basına deklare edildi.

Kongre sonuç ilkeleri şunlardır;

 

1-Aşiretler modernizme karşı örgütlenmeli federasyonlaşmalı veya kurumsallaşmalıdır. STK veya başka sosyolojik platformlar aşiretlerin kendilerini yeniden tanımlamaya fırsat vermiş ve alanını genişletmiştir

 

2-Yüce dinimiz İslam, aşiretlerin değerlerini korumaya almış ve aşiretlerin birçok yapıdan etkilenmesine izin vermeyerek onları bölgenin en güçlü dinamiği haline getirmiştir.

3-Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gençlerimizin istek, görüş, düşünce ve hayata bakış açılarını anlamada yaşanmaktır. Özellikle toplumumuzda geleneksel aile yapısından çekirdek aile yapısına geçiş, kentleşme, teknolojik gelişmeler ve yaşam standartlarının değişmesi ile insani ve sosyal ilişkilerimizde sorunlar yaşanmaktadır. Aşiretler, bu sorunların çözümü için katkı sunabilir.

4-Ülkemizde aşiretler gençler ve kadınlar adına yapılan strateji ve vizyon çalışmaları da günümüzde maalesef yeterli olmadığı görülmektedir. Gençler adına karar verirken en önemli unsurun yine gençlerimizin kendileri olduğu gerçeğinden yola çıkarak ve yapılacak tüm çalışmalar, faaliyetler, projeler ve geliştirilecek stratejilerde gençlerimizin de söz sahibi olması gerektiği ortaya çıkmıştır.

5-Kadim Aşiretler Federasyonu olarak gençlerin ve kadınların gözüyle onları anlamak, gençlerin en temel sorunlarını yine gençlerimizle ve gençlik adına faaliyet ve politika üreten kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte tespit ederek, somut uygulanabilir ve gerçekçi çözüm önerileri üretmeyi planlayacaktır

6-Kongre özelinde ise aşiretler, kadınlar ve gençlerimiz adına üretilecek politikalara, proje ve faaliyetlere yön verecek somut veriler ortaya koymak, gençlerimizin gelişimine ve değişimine gençlerin gözünden bakarak, gençliğimizi anlayarak, sorunlarını tespit ederek ve gerçekçi çözüm önerileri geliştirerek, topluma ve sosyal hayata uyum sağlamış, ne istediğini bilen, amaç ve hedeflerini açıkça ortaya koyabilen bir gençliğin yetişmesine katkı sunulması kararı alınmıştır.

7-Okuyan, eleştiren, istişare edebilen ve tarihi kültürümüzü inançlarımızı ve değerlerimizi özümsemiş ve bu anlayışla değişen ve gelişen dünyaya ayak uyduran bir gençlik hareketinin yetişeceği hayali ve ümidini taşımaktayız. “Amasız” ve “fakatsız” gençlerimiz adına yapılabilecek, çözüme kavuşturulabilecek tüm sorunların tespit ve doğru teşhis edilebilmesi için Federasyonumuz özelinde katkı sunacak tüm kamu kurumları ve STK temsilcileri ile birlikte bir Gençlik Vizyonu ortaya koymak istiyoruz. Yapacağımız bu çalışma KAF özelinde tüm ülkemizde gençler ve eğitim adına faaliyet gösteren üniversite, kamu kurumları ve STK’larımıza örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz.

8-Aşiretler, siyaset üstü bir kavramdır ve modernleşmenin karşısında direnen son kaledir. Aşiretlerin dindar ve muhafazakar yapısı korunmalıdır.

9-Aşiretler, terör ve ,terörle mücadele açısından bölgenin emniyet supabıdır. Her zaman terör ve terörizmin karşısında olacaktır. Bu topraklarda terörün peyda olmasına izin vermeyecektir. Gençlerimiz için terör ile mücadeleyi her alanda sürdürecektir.

10-Bir sonraki kongre sadece gençlerin ve kadınların konuşacağı/konuşulacağı  uluslararası bir niteliğe sahip olacak, sınır ilkelerden ciddi katılımlar ile konuyu zirveye taşıma kararı alınmıştır.

Bu süreçte Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Arslan’a, Teşkilat Başkanı Said Şimşek’e, Genel Başkan yardımcısı Salih Özbek’e, tüm aşiret büyüklerimize, tüm il temsilcilerimiz ve aşiretler adına kongremize katılan tüm aşşret temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.