İstismar sessizliği: Bozdağ’ın ‘adilliği’ tuttu!

Son dakika haberi… Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nın 6 yaşında ‘evlendirilmesi’ ve yıllarca tecavüze uğramasıyla ilgili sessizliğini savundu. Bozdağ, Adalet Bakanı olduğu hatırlatması yaparak, Adalet Bakanı her konuda konuşmaz. Hele hele yargıya intikal eden konuşmaz. Benim her sözüm yargıyı etkiliyor savunması yaptı. Ancak Bozdağ bakanlık koltuğunda oturduğu dönemlerde partisi AKP’nin aleyhindeki tüm gelişmelerde fikir beyan etmekten geri durmamıştı.

İstismar sessizliği: Bozdağ’ın ‘adilliği’ tuttu!
Yayınlama: 14.12.2022
A+
A-

Son dakika… Türkiye günlerdir İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarı haberiyle çalkalanırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Birgün yazarı Timur Soykan’ın 3 Aralık’ta ortaya çıkardığı kan donduran olaya ilişkin kulağının üstüne yatmayı tercih etti.

İLK AÇIKLAMA 7 GÜN SONRA

Olayın patlak vermesinden yedi gün sonra 10 Aralık’ta memleketi Yozgat’ta konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, konuya ilişkin ilk değerlendirmesinde Adalet Bakanı olduğunu hatırlatarak böylesine vahim bir durumu sıradan bir hadiseymiş gibi sundu ve “Ben her davada bir açıklama yaparsam o zaman adaletin terazisi nasıl doğru tartacak? Ben adalet yerini bulsun diye konuşmuyorum” dedi. 

İstismar sessizliği: Bozdağ'ın 'adilliği' tuttu!

KILIÇDAROĞLU YÜRÜMESE…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün önce (12 Aralık) bu kayıtsızlığı protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüyünce de Bozdağ bu kez Twitter hesabından Adalet Bakanlığı’nın olan biten hakkında sessiz kalmadığını savunan bir açıklama yaptı.

Hayli gecikmiş olduğu aşikar mesajında Bozdağ, öncesinde yaptığı gibi Adalet Bakanı olduğu anımsatması yaparak, “Çocuğun cinsel istismarı; din, ahlak, hukuk ve kültür dahil ne kadar mukaddes değerimiz varsa hepsini çiğnemektir” ifadesini kullandı.

Bozdağ tepkisine devamla çocuğun cinsel istismarının insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, klasik “Yargıya güvenin, yargılama sonucunu bekleyelim. Yargılama sonucunda hak da adalet de yerini bulacaktır” öngörüsünde bulundu.

‘RIZASI VARDI’ DERKEN YARGIYI ETKİLEMİYOR MU?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 16 Kasım 2016’da tecavüzcülere af öngören düzenlemeyi savunurken bugün hâlâ kulaklardan gitmeyen sözler sarf etmişti.

Çocuk yaşta yapılan evliliklerin ailelerin onayıyla gerçekleştiğini aktaran Bozdağ, şöyle konuşmuştu: “Bunlar cinsel istismar suçunu zorla işlemiş kişiler değil. Tamamane ailelerin ve küçüğün de rızasıyla yapılmış işler.”

İstismar sessizliği: Bozdağ'ın 'adilliği' tuttu!

PEKİ YA GÜLŞEN’İ HEDEF ALIRKEN…

Şarkıcı Gülşen’in geçen Nisan ayında verdiği bir konser sırasında imam hatiplilerle ilgili yaptığı şaka sosyal medya trolleri tarafından ağustos ayında piyasaya sürülmüştü. AK troller ve iktidar medyası ise koro halinde Gülşen’in cezalandırılmasını talep etmişti.

Tutuklamaya giden süreçte Adalet Bakanı Bozdağ, Gülşen’in sözlerine ilişkin “Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır” ifadesini kullanmıştı.

Sonunda da Gülşen 25 Ağustos’ta gözaltına alınmış ve aynı gün tutuklanmıştı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan” hapse atılan Gülşen, 30 Ağustos’ta adli kontrol şartıyla (ev hapsi) serbest kalmıştı.

İstismar sessizliği: Bozdağ'ın 'adilliği' tuttu!

SEDEF KABAŞ’I DA SELEFİ HEDEF ALMIŞTI

Bekir Bozdağ’ın selefi Abdulhamit Gül de gazeteci Sedef Kabaş’ı açıkça hedef göstermişti. Kabaş, 22 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Gül koltukta son günlerinde Kabaş’la ilgili “Edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır” ifadelerini kullanmıştı. 29 Ocak’ta görevden affını isteyen Gül’ün son icraatlarından biri bu olmuş ve Kabaş, 23 Ocak’ta tutuklanmıştı.  

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.