İsrail’e en ağır darbe! Hizbullah’tan intikam saldırısı: Bomba yağdı…

Son dakika Gazze – İsrail Savaşı: Emekli generallerin önerisi üzerine İsrail’in harekete geçtiği iddia edildi… Kan donduran görüntüler…

İsrail’e en ağır darbe! Hizbullah’tan intikam saldırısı: Bomba yağdı…
A+
A-

02:2414 Ekim 2024İSRAİL ÇADIR KAMPINI BOMBALADI

İsrail’in, Gazze Şeridi’ndeki Aksa Şehitleri Hastanesinin bahçesinde yerinden edilmiş sivillerin çadırlarını hedef alması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan haberde, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesindeki çadırları bombaladığı belirtildi. Hastane yerleşkesinde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara düzenlenen saldırı sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı aktarılan haberde, İsrail saldırısının çadırlarda yangına yol açtığı ve alevlerin yayılmaya devam ettiği kaydedildi.

WAFA’ya konuşan Aksa Şehitleri Hastanesi yetkilileri, İsrail’in çadırlara yönelik saldırısı sonucu çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi. Yetkililer, hastanenin yaralılarla dolduğunu belirtti. Öte yandan, sosyal medyada, hastane yerleşkesindeki yangında bazı kişilerin alevler içinde kaldığı, çığlıkların duyulduğu görüntüler paylaşıldı.

Gazze’deki hükümet: Hastanede yerleşkesindeki çadırlar 7. kez bombalandı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre ise İsrail ordusu, Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesindeki yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara 7. kez saldırı düzenledi.

Hastanedeki çadırlarda yangına yol açan saldırılar sonucu şu ana kadar 3 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Deyr el-Belah kentinde yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırları 10 Ocak, 13 Mart, 22 Temmuz, 4 Ağustos ve 27 Eylül 2024’te de bombalamıştı.


02:0314 Ekim 2024İSRAİL HAVA SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyinde birçok köy ve beldeye yönelik hava saldırılarının yanı sıra sınır bölgelerini topçu atışlarıyla hedef aldığı bildirildi. Lübnan resmi haber ajansı NNA’da yer alan haberde, İsrail savaş uçakları ve topçu birliklerinin, güneydeki Sur, Sayda ve Marcayun kentlerine bağlı beldeleri hedef almaya devam ettiği belirtildi.

İsrail’in, Sur kentine bağlı Nakura, Şem ve Tayr Harfa beldelerine hava saldırıları düzenlediği aktarılan haberde, Sayda’ya bağlı beldeleri hedef alan saldırılarda yaralanan bazı vatandaşların hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Haberde, İsrail topçu birliklerinin, Marcayun ve Sur’a bağlı beldelere yönelik atışlar yaptığına işaret edildi.


01:3014 Ekim 2024İSRAİL ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI

İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah’ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7’si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurdu.


01:1114 Ekim 2024ÖLÜ SAYISI 22’YE YÜKSELDİ

Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir okula düzenlenen İsrail saldırısında, 15’i kadın ve çocuk olmak üzere en az 22 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi yaralandı.


00:3714 Ekim 2024İSVİÇRE’DEN ÇAĞRI

İsviçre, İsrail’e Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) yönelik tüm saldırılarını acil olarak durdurması çağrısı yaptı.


00:1114 Ekim 20249 AYLIK HAMİLE FİLİSTİNLİ KADINI GÖZALTINA ALDI

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentinde, 9 aylık hamile olan, 24 yaşındaki Filistinli bir kadını gözaltına aldı.


00:0614 Ekim 2024LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATİ İLE MACRON GÖRÜŞTÜ

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ülkedeki mevcut durumu ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırganlığını durdurmaya yönelik devam eden diplomatik çabaları görüştü.


00:0514 Ekim 2024SİVİLLERİN SIĞINDIĞI OKULA SALDIRDI: 13 ÖLÜ

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda yerinden edilmiş sivillerin sığındığı el Müftü Okulu’na düzenlediği saldırıda 13 Filistinli hayatını kaybetti.


00:0414 Ekim 20244 İSRAİL ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail askeri araçlarını hedef alan dron saldırısında 4 askerin öldüğünü açıkladı.


00:0314 Ekim 202424 SAATTE 51 KİŞİ ÖLDÜ, 174 KİŞİ YARALANDI

İsrail ordusunun Lübnan’a son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 51 kişinin öldüğü, 174 kişinin yaralandığı bildirildi.


00:0214 Ekim 2024HİZBULLAH’TAN AÇIKLAMA

Hizbullah’ın İsrail’deki askeri üsse düzenlediği dronlu saldırıda yaralı sayısı 67’ye yükseldi. Hizbuhlah, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Saldırı, Gazze Şeridi’ndeki kararlı Filistin halkına ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek vermek ve Lübnan’ı ve halkını savunmak için gerçekleştirildi” dedi.


00:0114 Ekim 2024YARALI SAYISI ARTIYOR

İsrail’in Hayfa bölgesinin güneyindeki bir askeri üsse, Hizbullah’ın düzenlediği İHA saldırısında yaralananların sayısı 67’e yükseldi. Öte yandan Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrailli sivillerin askeri bölgeden uzak durması çağrısında bulunuldu.

.nd-article-content .section-container-newsvideo .vcard.vcard-1, .nd-article-content .section-container-newsvideo .vcard.vcard-2 {margin: auto auto 20px auto !important;width: 100% !important;min-width: auto !important;}

İsrail'e en ağır darbe! Hizbullah'tan intikam saldırısı: Bomba yağdı...

00:0014 Ekim 2024HİZBULLAH İSRAİL’İ VURDU

İsrail’in merkezindeki bir noktaya patlayıcı yüklü insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 4’ünün durumu kritik en az 39 kişinin yaralandığı ifade edilerek, hava savunma sistemlerinin hava aracını tespit etmediği, saldırı alarmlarının çalmadığı bildirildi.


Milliyet

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.