iPhone araba anahtarı oluyor! Nasıl mı detaylar haberimizde

iPhone ve Apple Watch ürünleri birkaç yıldır araba anahtarı olarak kullanılabiliyor. Daha önce birçok marka ve modelde açık olan bu özellik üç markaya daha eklenecek.

iPhone araba anahtarı oluyor! Nasıl mı detaylar haberimizde
Yayınlama: 19.10.2024
Düzenleme: 19.10.2024
A+
A-

iPhone araba anahtarı oluyor! Hangi marka ve modellerde geçerli?

Apple, iPhone ve Apple Watch kullanıcılarının araçlarını dijital anahtar ile açma ve çalıştırma işlevini Volvo, Polestar ve Audi modellerine de eklemeye hazırlanıyor. MacRumors tarafından Wallet uygulamasının arka plan kodlarında keşfedilen değişiklikler, bu yeni desteğin yolda olduğunu gösteriyor.

Dijital anahtar desteği, uyumlu araçların NFC okuyucusuna sahip cihazların cihaza dokundurulmasıyla çalışacak. Kullanıcılar, iPhone veya Apple Watch üzerinden araçlarının kapılarını açıp kilitleyebilecek, hatta motoru bile çalıştırabilecek. Ancak bu işlevsellik, markaya ve modele göre farklılık gösterebilecek.

HANGİ MARKA VE MODELLERDE GEÇERLİ

Apple, dijital araba anahtarı desteğini ilk olarak 2022’de kullanıma sundu. Bugüne kadar BMW, BYD, Hyundai/Genesis/Kia, Lotus, Mercedes-Benz ve RAM gibi markalar bu özelliği entegre etti. Şimdi ise Volvo, Polestar ve Audi’nin bu listeye katılması bekleniyor.

Apple’ın bu özelliği Cüzdan (Wallet) uygulaması üzerinden kullanılabiliyor. Apple’ın iPhone ve Apple Watch’larda araba anahtarı özelliğini hangi marka ve modelde desteklediğini buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bu yeni özellik, Apple ekosistemi ile entegre araç kullanımını daha da kolaylaştıracak ve araç sahiplerine anahtarsız erişim imkanı sunacak.

iPhone araba anahtarı oluyor! Nasıl mı detaylar haberimizde

ARABA ANAHTARIMI TELEFONUMA NASIL EKLERİM?

Apple’ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli. Tabi ilk önce aracınızın bu özellikle uyumlu olup olmadığını bayinizden veya Apple internet sitesinden öğrenmeniz gerekli.

Arabanızın, araba üreticinizin sağladığı hesapla ilişkilendirildiğinden emin olun.

Araba üreticisinin uygulamasını, e-postasını veya kısa mesajını açın ya da bir anahtar ayarlamak üzere arabanızın ekranını kullanıp yönergeleri izleyin.

Cüzdan uygulamasına yönlendirildiğinizde Sürdür’e dokunun.

Ekrandaki yönergelerde istenirse iPhone’unuzla arabanız eşlenirken iPhone’unuzu anahtar okuyucunun üzerine yerleştirin.

Araba Anahtarları Cüzdan’da

iPhone’unuzda araba anahtarınızı eklediğinizde anahtarınız eşlenmiş Apple Watch’unuza otomatik olarak eklenebilir. Alternatif olarak anahtarınızı eşlenmiş Apple Watch’unuza ekleme seçeneği görünebilir.

Ayrıca araba anahtarınızı Apple Watch’unuza elle de ekleyebilirsiniz. Eşlenmiş iPhone’unuzdaki Apple Watch uygulamasında, Cüzdan ve Apple Pay > araba anahtarınızın yanındaki Ekle düğmesine dokunun.

Gıda sektörünün en ucuz ürünü kırmızı et

 

Kaynak: SÖZCÜ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.