Instagram kullananlar dikkat: 50 bin kişi dolandırıldı

Teknoloji haberlerinde son dakika gelişmesi ile Sosyal medya platformları aracılığıyla alışveriş yapan vatandaşlar, dolandırıcıların kıskacına takılıyor.

Instagram kullananlar dikkat: 50 bin kişi dolandırıldı
Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-

Şık görsel taktiği ile vatandaşları kandıran dolandırıcılar, bu yöntemle son bir sene içerisinde yaklaşık 50 bin kişiyi dolandırdılar. Avukat Devrim Nur Kayabalı ise vatandaşları Instagram üzerinden alışveriş yaparken dikkat etmeleri gerekenler konusunda uyardı.

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram üzerinden alışveriş yapan yaklaşık 50 bin kişi dolandırıcıların ağına düştü. Korona virüs pandemisiyle birlikte ile beraber yükseliş gösteren internet alışverişlerinde dolandırıcıların kullandığı yönteme dikkat! Şık görsel taktiğini kullanıp dolandırılan Selin Sönmez yaşadıklarını anlattı.

Satın aldığı ayakkabının yerine başka bir bez ayakkabı kendine ulaşan ve Kanal D Haber’e açıklamalarda bulunan Sönmez, “Defalarca yazmama rağmen karşımda muhatap bulamadım” ifadelerini kullandı.

BU ADIMLARA DİKKAT EDİN

Sosyal medya sayfalarından alışveriş yapanların dolandırıcıların ağına düşmemek için dikkat etmeleri gerekenleri avukat Devrim Nur Kayabalı isim tek tek sıraladı.

Avukat Devrim Nur Kayabalı, ‘Gönderici firmayla alakalı şüphelerimiz mevcutsa, kargo teslim eden arkadaşa ‘Ben kargomu görmek istiyorum’ demeniz gerekiyor. Burada da problem çıkıyorsa kargoyu teslim almayın. Bu bir yasal haktır.’ açıklamasında bulundu.

karar

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.