Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yüksekovalıların güneşten korunma yöntemi

Yüksekova çarşısında gezerken yöresel kıyafetleri ve kafasındaki şemsiyesiyle hemen tanınan Hasan Siri, tam 20 yıldır bu ilginç tarzıyla hem sağlığını koruyor hem de çevresine neşe saçıyor.

Güncel 28.08.2025 04:50 Güncelleme: 06.10.2026 21:15 Super Admin Okuma Süresi: 2 dk
Yüksekovalıların güneşten korunma yöntemi
Paylaş:
N

Yüksekova’nın Kafa Şemsiyeli Fenomeni: Hasan Amca

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 20 yıldır kafasına taktığı şemsiye ile dolaşan Hasan Siri, bölgenin bunaltıcı sıcağına karşı kendine has bir çözüm buldu. Yöresel kıyafetleri ve bu ilginç aksesuarıyla Yüksekova’nın adeta sembolü haline gelen Siri, görenlerin yüzünde tatlı bir tebessüm oluşturuyor.

[Fotoğraf: Hasan Siri, Yüksekova çarşısında yöresel kıyafetleri ve kafa şemsiyesiyle yürüyor]

Doktor Tavsiyesiyle Başlayan İlginç Yolculuk

60 yaşındaki Hasan Siri’nin bu ilginç alışkanlığı, yıllar önce bir doktor tavsiyesiyle başladı. Güneşin zararlı etkilerinden korunması gerektiğini öğrenen Siri, bu soruna pratik ve kalıcı bir çözüm bulmak istedi. Bunun üzerine İran’dan getirdiği özel bir kafa şemsiyesini kullanmaya başladı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Hasan Siri, yörenin bunaltıcı sıcağıyla kendine özgü bir yöntemle başa çıkıyor. Doktor tavsiyesi üzerine güneşten korunmak için İran’dan getirdiği kafa şemsiyesiyle dolaşan Siri, yıllardır hem sağlığını koruyor hem de ilgi odağı oluyor.

Vatandaşlar, geleneksel yöresel kıyafetleri ve başına taktığı şemsiyesiyle Yüksekova çarşısında dolaşan Hasan Amca’nın fotoğrafını çekiyor, görenlerin yüzünde tebessüm bırakıyor. Kendine has tarzıyla adeta bir fenomene dönüşen Hasan Amca, yaz aylarında güneşten etkilenmemenin pratik bir yolunu bulduğunu belirtti.

Yüksekovalı vatandaş yıllardır kafa şemsiyesiyle güneşten korunuyor

“Güneş hastalığına karşı 20 yıllık önlem”

Güneş ışınlarına karşı oldukça hassas olan Hasan Siri, bu yönteme doktorunun tavsiyesi üzerine başladığını belirtiyor. Siri, “Güneşten korunmak için ve doktorun önerisi üzerine bu şekilde korunuyorum” diyerek 20 yıldır şemsiyesiz dışarı çıkmadığını ifade etti.

HABER İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI EKLEYEBİLİRSİNİZ?
……………………………….. BAŞKA HABER OKU ……………………………………

Düğünde dehşet! Kutlama yapayım derken damadı öldürdü

Düğünde dehşet! Kutlama yapayım derken damadı öldürdü

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Van’da el emeği bağlamalar yıllara meydan okuyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Van’da el emeği bağlamalar yıllara meydan okuyor
Büyütülmüş görsel