Gram altında İşte yıl sonu için yeni tahminler!

Yatırım araçlarının bu haftaki performansı incelendiğinde borsa, dolar ve Euro yatırımcısına kaybettirirken altın kazandırdı. İşte yatırım araçlarının haftalık performansı… ve yeni tahminler…

Gram altında İşte yıl sonu için yeni tahminler!
Yayınlama: 20.10.2024
A+
A-

Altındaki hareketlilik devam ediyor

İnişli çıkışlı bir grafik izleyen altın rekora koşuyor. Geçen hafta cuma günü 3 bin 35 lira olan gram altın günün ilk ışıklarıyla 3 bin 109 lirayı gördü. İşte uzmanlara göre altında yıl sonu tahminleri…

Sarı maden 1 haftada yatırımcısına 74 TL kazandırdı. Geçtiğimiz hafta cuma gününü 3 bin seviyesinde kapatan gram altın günün ilk ışıklarıyla yeni rekor kırdı. Son 24 saat içinde yüzde 1,49 oranında artan gram altın yeni bir zirveye ulaştı. Alış fiyatı 2.997,87 TL olurken satış fiyatı 2.998,46 TL oldu.

Altın rekora koşuyor

  • Hafta başı 3060 TL olan gram altın Orta Doğu’daki savaş sürecinin devam etmesine ek Hamas Lider Yahya Sinvar’ın öldürülmesiyle 3 bini geçti. Bunların üstüne Amerika’daki verilerin olumlu seyir izlemesi, Merkez Bankası’nın da faiz indirim sürecini devam ettirmesi altında yeni rekorun kırılmasına neden oldu.
  • Küresel piyasalardaki ons altın fiyatı ve döviz kurundaki dalgalanma, gram altının değerini doğrudan etkiliyor.

Elinde altını olanlar beklemeli

Uzmanlar altına yatırım yapanlar ve alım fırsatı bekleyenler için farklı stratejiler öneriliyor.

Elinde altın bulunduranların, ihtiyaçları yoksa sabırlı olmaları tavsiye ediliyor, çünkü yeni rekorların görülmesi bekleniyor. Ancak, alım fırsatı kollayanların acele etmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Yıl sonu altın tahmini

  • Piyasa uzmanlarına göre, altın fiyatlarında düşüş yaşanabileceğinden dolar ve euro gibi alternatiflere yönelmek daha mantıklı olabilir. Şu an altın almak için uygun bir zaman olmadığı belirtiliyor.  Önümüzdeki günlerde tekrar 3000 TL’nin üzerine çıkacaktır.

SÖZCÜ


Yeni haftada hava nasıl olacak? Van için hava durumu değişti

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.