EYT’de önemli bir ayrıntı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün EYT konusunda önemli bir ayrıntıyı dile getirdi.

EYT’de önemli bir ayrıntı
Yayınlama: 02.01.2023
Düzenleme: 02.01.2023
A+
A-

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin, Ankara İl Başkanı Fuat Bakan ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Fuat Akkan ile birlikte bir açıklamada bulundu.

AKGÜN açıklamasında,” Ankara il başkanımız ve gençlik kolları Genel başkanımız ile beraber yüce meclisimizin kapısının önündeyiz gecen hafta Sayın cumhurbaşkanı EYT ile alakalı hiçbir yaş şartı olmadan EYT’nin açıklandığını duyurmuştu ancak yarın 3 Ocak ve EYT mecliste tartışılacak burada önemli bir konuya dikkat çekmek istiyoruz.

Eğitmenin içerisinde staj GSS ABO dediğimiz aylık bağlama oranı da EYT ile beraber değerlendirmelidir. Eğer bunlar değerlendirilmezse EYT’yi çıkartalım de Yeni mağduriyetler yaratılacaktır. Özellikle öğrencilerimizin stajda yapmış oldukları SGK pirim başlangıcı günleri mutlaka emekliliğe sayılmalıdır Öğrencilerimiz staj yaparken maaş bordrosu imzaladılar eğitime gitmek yerine işyerlerine sanayi sitelerine çalışmaya gittiler bundan dolayı öğrencilerimizin stajı mutlaka SGK da emeklilikte prim günlerini sayılmalı yarın meclisimiz bu konuyu tekrar gözden geçirmeli ve yeniden ele almalı EYT’yi çıkartırken geri de hiçbir mağduriyet bırakılmamalıdır.” Dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.